Ersoy, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın Türkiye'ye gelerek diplomatik görüşmelerin başlamasıyla Suudi Arabistan'daki Türkiye aramalarının 1 günde 8 kat arttığını belirtti.

Ersoy şu açıklamalarda bulundu:

"Tek günde 220 bin turist girişi oldu"
"Bu yıl iyi başladı. İlk 6 aylık gerçekleşmeler ve ileriye dönük rezervasyonlar gayet iyi gidiyor. Mayısta ülkemizi ziyaret eden turist sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 308.5 arttı. Haziran sonu itibarıyla tahminen 19 milyon rakamını yakalarız. 2019'da 52 milyon turist gelmişti, 34.5 milyar dolar gelir sağlamıştık. Bu yıl 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedefi verdik. Gelişmeleri dikkate aldığımızda bunu geçebileceğimize inanıyorum.

Türkiye'ye 26 Haziran Pazar günü tek günde 220 bin turist girişi oldu. Bu sayı her gün artarak devam ediyor.

"Suudi Arabistan'dan Türkiye aramaları 8 kat arttı"
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın Türkiye'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret sonrasında Suudi Arabistan'daki Türkiye aramaları 1 günde 8 kat arttı. Bu yıl 250 bin turist gelmesini bekliyoruz. 2023'te bu rakam 750 bine çıkabilir. İsrail'den de çok sayıda misafir ağırlıyoruz. İngiltere'den 3.5 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Önümüzdeki yıl 5 milyon İngiliz'i ağırlamak istiyoruz. İstanbul'da 1 Mayıs'tan bu yana günlük satışlar 2019'u geçti. Otellerde fiyatlar da arttı. Avrupalıların ülkemize yönelik ziyaret talebi memnuniyet verici. Temmuz itibarıyla Antalya turist kapasitesinde maksimum verimi yakaladı. Bu yıl Antalya'ya 11 milyon turist gelir. Geçen yıl rakam 9 milyondu.

"Kişi başı turizm geliri 867 dolara çıktı"
Kişi başı turizm geliri şu anda ne durumda?

Bu rakam 647 dolara kadar inmişti. Şimdi 845 dolara çıktı. 2023 hedefimiz ziyaretçi başına 867 dolar, kişi başı gecelik 86 dolar harcama oranıydı. Kişi başı gelirde buna yaklaştık. Ama önemli olan kişi başı gecelik gelir. Önümüzdeki süreçte buna konsantre olduk. Hedeflediğimiz rakamları yakalamak zor değil…