Sosyal devlet anlayışı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birçok destek paketini hayata geçirmeye devam ediyor. Vatandaşları bir nebze rahatlatma amacıyla gerçekleştirilen ödemelere ilişkin Bakanlık tarafındangerekli duyurular yapılıyor. 

Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirdikleri çocuk desteği paketine ilişkin detayları paylaştı. Sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklara ilişkin ek destek sağlayacaklarını belirterek, 'Çocuk Destek Bileşeni' kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceklerini belirtti. Bakan Yanık, 'Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız' dedi.

Çocuk desteği paketinin başvuru şartları neler?

  • Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3'ü yani; 1.833,45 TL'nin altında olması halinde,
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen kişiler,
  • Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteğe başvuruda bulunabilir.

Çocuk desteği paketine başvurular nasıl yapılır?

Başvuruda bulunmak isteyenler başvurularını E-Devlet üzerinden online olarak ya da Dayanışma Vakıflarına (SYDV) giderek bizzat yapabilir.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği paketi 12 ay boyunca hak sahiplerinin hesaplarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılacak.