Gazetecilere önemli açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, denizlerden gelen müjdeli çalışmaların yanısıra karada da aralıksız çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Gabar bölgesinde bulunan petrole dikkati çeken Bakan Dönmez, iki ay önce sondaj çalışmalarının başladığının altını çizerek, çalışmalarda sona gelindiğini belirtti. Son bilgilendirmeler ışığında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeleri paylaşacağını vurgulayan Bakan Fatih Dönmez, vatandaşların kendilerini izlemeye devam etmesini istedi: 

Orta Doğu'daki olaylar piyasayı sarstı: Altında sert hareketlerin nedenleri açıklandı Orta Doğu'daki olaylar piyasayı sarstı: Altında sert hareketlerin nedenleri açıklandı

 “2020 yılında Karadeniz’de çok büyük bir keşif gerçekleştirdik. Karada da aslında aralıksız devam eden çalışmalarımız vardı. Adana’da biliyorsunuz Çukurova’da önemli bir Petrol keşfi olmuştu. Ardından da geçtiğimiz yıl Esma Çevik kuyularında 180 milyon varillik üretilebilir rezervi olan bir saha keşfetmiştik. Yine o zamanlar hatırlarsanız Gabar bölgesinde Esma Çevik’in yakın bölgelerinde aynı formasyona sahip bazı yapıların olabileceği yönünde arkadaşlarımızın değerlendirmeleri olmuştu. Bunu da kamuoyuna paylaşmıştık. İki ay kadar öncede orada sondaj çalışmalarına başlamıştı ekibimiz. An itibarı ile sondaj çalışmalarımız kuyu değerlendirme çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İlk değerlendirmeler olumlu. Ama arkadaşlardan son bilgilendirmeleri bekliyoruz. İnşallah netice alınca da sayın cumhurbaşkanımız bu müjdeyi vatandaşımız ile paylaşacak. Bizi izlemeye devam edin”