Bakan Çavuşoğlu,  Belçika'nın Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını sürekli belirttiklerini ancak PKK ile mücadelede sessiz kaldıklarını kaydederken, dün Belçika'daki Türk Konsolosluğu önünde yaşanan PKK eylemini hatırlatarak eleştirilerini bir bir dile getirdi. Sözkonusu tepkiye Belçikalı Bakan, Belçika'daki PKK varlığının farkında olduklarını, dün yaşananlarla ilgili soruşturma başlatıldığını ve Türkiye'nin elinde var olan ek bilgileri istediklerini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun Belçikalı Bakana PKK tepkisi:

''Türkiye’ye karşı dayanışma ifadesinde bulunuyorsunuz ama bizim terör ile mücadelede sivillere hiçbir zaman zararımız olmaz. Tamam teröristi kınayalım ama bu sırada Türkiye bir şey yapmasın, bu sırada yeniden saldırsınlar biz yeniden dayanışma sergileyelim anlayışı olmaz. Suriye'de keşke ABD ve Rusya verdiği sözleri tutsaydı. Sivil altyapı konusun biz dünyadaki en hassas ülkelerden biriyiz.Operasyonları havadan yapmayın, karadan yapmayın gibi bir yaklaşımı kabul etmeyiz.

Biz DAEŞ'le sahada göğüs göğse çarpışırken bize bir uyarı gelmediyse PKK ile mücadelede de gelmemeli. Terörle mücadele için 'ama'lar olmadan dayanışma içinde olmalıyız. Sizden beklentimiz Belçika’da PKK kuruluşlarına karşı tedbir almanız ve mücadele etmeniz.

Daha dün büyükelçiliğimiz önünde terörist başının posterlerinin kullanıldığı gösteriler oldu. DAEŞ nasıl Belçika'da paçavralarını kullanamıyorsa PKK da kullanamamalı. Terörle mücadele konusunda daha samimi olmalıyız."

Belçikalı Bakanın Yanıtı:

''Türkiye'nin komşu ülkelerdeki operasyonların üzücü sonuçlar çıkarabileceğinden endişeleniyoruz. Belçika'daki PKK varlığının farkındayız. Soruşturma başlatıldı, gösteri yapma özgürlüğü ile sonuçlandı. Sizin elinizde ek bilgi varsa bunları almaktan memnun oluruz"