Gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) yer alan bir Alman milletvekilinin Türkiye'nin seçim gündemini yaşadığı şu günlerde açık bir şekilde  taraf tuttuğu gerekçesiyle Türkiye'ye alınmayacağını belirtti:

 "Daha önce Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nden gelip HDP'ye destek kampanyasına katıldı. Daha sonra gelmek istedi biz almadık. Şimdi AKPM'de Ukrayna asıllı Alman milletvekili listeye konmuş. Şimdi onu almayacağız; çünkü açıkça taraf tutuyor. Değiştirirlerse değiştirirler, değiştirmezlerse almayacağız. Gelip de Türkiye'nin iç işlerine karışmak olmaz. Şu ana Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bir büyükelçi görüşmek istediği zaman hayhay diyoruz. Yurt dışına gitmek istediklerinde yardımcı oluyoruz. Kimseye görüşmeyin demeyiz, bunun kanunlar içinde, şeffaf olması lazım." 

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake

 28 Mart tarihinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'ye ilişkin soruya da yanıt veren Bakan Çavuşoğlu, seçim ortamında herhangi bir ülkenin büyükelçisinin bir adayla görüşmesinin doğru olmadığını söyledi:

"Seçim ortamında bir büyükelçinin seçici bir şekilde bir adayla görüşmesi doğru değildir. Hele hele açık bir şekilde taraf tutan ülkelerin olduğu bir ortamda büyükelçilerin çok dikkat etmesi lazım." 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun vize vaadi: AB söz mü verdi?

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "3 ay içinde her vatandaş AB'ye vizesiz girebilecek" yönündeki vaadini değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, bu konuda kararın Avrupa Birliği'nde olduğunun altını çizerek açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

''Sayın Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini takip ediyorum. Biz de 'Bekara boşanmak kolay' derler. Sürekli yapamayacağı şeyleri vadettiğini görüyorum. Vize serbestisi konusunda kimin karar alması lazım? AB'nin karar alması lazım. Biz 5 diyoruz onlar 6 kriter kaldı diyor. Sonuçta AB karar verecek.''

Kirada Yüzde 25 Zam Sınırı Kalkarsa Ne Kadar Artış Yapılacak? İşte Beklenen Rakamlar Kirada Yüzde 25 Zam Sınırı Kalkarsa Ne Kadar Artış Yapılacak? İşte Beklenen Rakamlar

''3 ay içinde AB vize serbestisiyle ilgili söz mü verdi? Bunu bilmek lazım. Sayın Kılıçdaroğlu terörle mücadelede nasıl bir kanun çıkartacakmış? 'Kanun hükmü kararname ile işten atılanları çıkaracağız' diyor. Şimdi KHK ile atılan FETÖ'cü var. Demokrasi, özgürlükler, insan hakları hepimiz için önceliktir. Darbe girişiminden sonra bile OHAL'de bile azami dikkat etmişizdir.''