Önemli açıklamalarda bulunan Bakan Bozdağ, hakimlerin görevlerinde bağımsız olduğunu belirtti. Hakim ve savcı adaylarına ise vicdanlarının daima Anayasa ve hukuka bağlı olması gerektiğini şu sözlerle açıkladı:

"Hâkimler görevlerinde bağımsızdırlar. Karar verirken sadece vicdanınıza, sadece kamuoyu vicdanına bakarsanız pek çok haksızlığı pek çok adaletsizliği, o vicdan size hoş görebilir. Nice zalimler, vicdanen rahat ettiği için zulüm yapıyor. Genç hakim ve savcı adaylarımız, vicdanınız Anayasa'ya bağlı olmalıdır. Vicdanınız hukuka bağlı olmalıdır. Size vicdanınız farklı söyler ama biz, Anayasa ne diyorsa onu yapacağız. Hukuk ne emrediyorsa onu yapacağız. Bizim vicdanımız, hakim ve savcıların vicdanı Anayasa, kanun ve hukuka bağlı olmalıdır. Kanunsuz suç olmaz, kanunsuz ceza olmaz. Lütfen vicdanlarınız daima Anayasa'mız, yasalarımıza ve hukuka bağlı olsun. Zaman zaman görüyoruz; siyasi taraftarlığa göre bir grup, sosyal medyadan linçler yapıyor. Hakim, savcı bunun altında etkilenebiliyor. Halbuki sen Anayasa'ya bakacaksın. Bizim bakacağımız şey; Anayasa, yasa, hukuk.''

Adil olmanın öneminden bahseden Bakan Bozdağ, tarafsızım, bağımsızım diyenlerle işlerinin olmadığını, kapılarının halka, avukatlara kapatılmaması gerektiğini şu sözlerle vurguladı:

Adil olmak her zaman önemlidir; ama adil görünmek de bir o kadar önemlidir. Sizin kararlarınız yüzde 100 adil olsa dahi insanlar sizin adaletinize inanmıyorsa orada bir sorun var demektir. Hâkim, savcı bağımsızlığını vatandaşla görüşmeyerek, avukatla görüşmeyerek temin edemez. Tarafsızlığı sağlayan yegane şey, sizin kararlarınızda verdiğiniz hükümdür. Millete kapısını kapatan, 'tarafsızım, bağımsızım' diyenlerle bizim işimiz olmaz. Kapılar halka kapanamaz; avukatlara, vatandaşlara kapanamaz."