Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Sosyal medyayı kullanan hakim ve savcılarımız milletin gözündeki saygınlığa gerçekten zede veriyorlar. Ne kadar 'tarafsızım' dese bile bir şey yazıyorsunuz birileri rahatsız oluyor. Ben siyasetçi olmasam hiç sosyal medya kullanmam. 'Kullanmayın demiyorum' ama mutlaka dikkat edin" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Kurulu Konferans Salonu'nda düzenlenen adli yargı hakimleri ve cumhuriyet savcılarının kura törenine katıldı.


Bakan Bozdağ, hakim ve savcıların görevinin yüce değere hizmet etmek olduğunu belirterek, "İşin doğrusu hakkı hak edene vermek. Bunlar gerçekten ifadesi kolay gibi olan kavramlar olsa bile uygulaması en zor olan işlerdir. Burada size yol gösterecek olan şey sizin sahip olduğunuz vasıflardır. Bizim bilmek, öğrenmek ve bunu her türlü kararlarımıza yansıtmak ana vazifemizdir. Eksiklerimizi görüp tamamlamaktan asla çekinmeyelim. Adalet mülkün temelidir, adalet Allah´ın evrene koyduğu ölçüdür. Adalet savcının ya da hakimin ihsanı değildir; çünkü adalet hakimin görevidir, ihsan yapmıyoruz biz, herkese hak ettiğini veriyoruz. Emirlere uyanlar eğer adalet dağıtırken ikramda bulunduğunu düşünüyorsa o asla adil bir hakim de adil bir savcı da olamaz. Çünkü adalet ile hak ile hükmetmek bizim vazifemizdir. Biz vazife yapıyoruz, kimseye ihsan yapmıyoruz. Adalet ile hükmetmek bizi biz yapan değerlerimize uygun davranmak demektir aynı zamanda" dedi.

Bakan Bozdağ, sosyal medya ile sağlanan adalete ilişkin, "Sosyal medya mahkemeleri çıktı. Sosyal medya; savcının görevini hakimin görevini yapıyor. Sosyal medya mahkemeleri mahkum ediyor, biz onları takip ediyoruz. O zaman biz neden varız? Biz herkesten önce olacağız. Elimizde devletin verdiği imkanlar var. Sosyal medya ile ilgili bir tavsiyem; sosyal medyayı kullanan hakim ve savcılarımız milletin gözündeki saygınlığa gerçekten zede veriyorlar. Ne kadar 'Tarafsızım' dese bile bir şey yazıyorsunuz birileri rahatsız oluyor. Ben siyasetçi olmasam hiç sosyal medya kullanmam. 'Kullanmayın' demiyorum; ama mutlaka dikkat edin, mecbur değilseniz kullanmayın; ama 'ihtiyacım var, kullanacağım' diyorsanız ona göre kullanın. Mümkün mertebe bizim konuştuğumuz yerin kararlarımız olduğunu unutmadan, konuşma ihtiyacımızı muhteşem karar gerekçeleri yazarak orada söyleyelim. Sosyal medya sizin için de büyük bir zarara, sıkıntıya yol açabilir. Bu konuya hakim ve savcılarımızın özellikle dikkat etmelerini istirham ediyorum. Danıştay'a seçtiğimiz kıymetli üyelerimiz var, onlar da mazbatalarını alacaklar" dedi.