Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında yaşananları anlattı. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara davet ettiği görüntülü görüşmeyi yapan Hürriyet yazarı Hande Fırat'a konuşan Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türk milleti o gece bir demokrasi mücadelesi vermiştir. Eğer bu mücadeleyi Türk Milleti değil başka bir millet vermiş olsaydı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan değil başka bir ülkenin lideri vermiş olsaydı o millete ve o lidere verilmedik Nobel Barış Ödülü olmak üzere bilumum barış ve demokrasi ödülleri bırakılmazdı" dedi. 


Ads by Kiosked
Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

29 bin 455 kişi henüz yakalanmadı
"Darbenin ardından açılan davalarda bugüne kadar 117 bin kişi hakkında mahkûmiyet kararı verilmiştir.

Yargının verdiği kararlar neticesinde şu anda cezaevlerinde 19 bin 300 FETÖ mensubu bulunmaktadır.

Haklarında yakalama kararı olduğu halde 29 bin 455 kişi henüz yakalanamamış, bunların yakalanmasına yönelik çalışmalar da devam etmektedir.

Darbe teşebbüsü nedeniyle darbeye fiilen katılanlara açılan 289 darbe davası bulunmakta olup; bu davaların tamamı için ilk derece mahkemelerinde kararlar verilmiş, İstinaf aşamaları bitmiş ve Yargıtay’da temyiz aşaması devam etmektedir. Yargıtay’daki temyiz edilen davalarının büyük çoğunluğunun da karara bağlandığını ifade etmek isterim."

"Milletimiz nasıl Atatürk'ün çağrısına uyarak tek vücut oldu ise..."
15 Temmuz hain darbe teşebbüsü sırasında ve sonrasında yaşanan olaylara baktığımız zaman darbenin seyrini değiştiren en önemli olay, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sizin cep telefonunuzdan yayına bağlanarak CNN-Türk ekranlarında yaptığı açıklamalardır.

Tarihe geçen sözleri darbenin seyrini değiştirmiştir. Milletimiz meydanlara çıkarak darbeye ve darbecilere ‘Dur’ demiştir.


Bu milletin bir özelliği var; eğer kendi önünden ölümüne koşan bir lider görürse onun peşinden ölümüne koşar.

100 yıl önce Kurtuluş Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çağrısına uyarak düşmana karşı ülkemizi savunmak ve kurtarmak için nasıl ‘O’nun arkasında milletimiz yekvücut oldu ise, yaklaşık 100 yıl sonra da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında tek vücut olan aziz milletimiz tanklara ve savaş uçaklarına meydan okudu; vatanına, milletine, demokrasisine, milli iradesine ve seçilmiş iktidarına sahip çıkarak ülkemizin yeniden işgal girişimine fırsat vermemiştir."