Bakan Bozdağ, AK Parti Yalova Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda gündemlerinin Türkiye Yüzyılı olduğunu,Demokrasiye tankları yürüterek balans ayarı verme döneminin tarihe karıştığını,milletin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle hem cumhurbaşkanını hem de yürütme organını seçebildiğini söyledi. Altılı masanın parlamenter sisteme geçişle Türk milletinden cumhurbaşkanını ve yürütme organını seçme hakkını almak istediğini ifade eden Bakan Bozdağ, altılı masanın milletin iradesine güvenmediğini, kendilerinin Türkiye Yüzyılı dediklerini altılı masanın ise daha  cumhurbaşkanı adayı kim olacağını belirleyemediklerini vurguladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamaları:

Onlar görmüyorlar, çaresizler

"Bunlar esasında Türkiye'yi yönetecek bir cumhurbaşkanı adayı aramıyorlar. Neyi arıyorlar? Yönetimlerine rıza gösterecek, onlara emir eri olmayı kabul edecek kukla bir cumhurbaşkanı adayı arıyorlar. Altı kişinin patronu olmayı kabul eden, onlara emir erliği taahhüdünde bulunan bir kuklanın Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanlığına aday olmasını ve cumhurbaşkanı olmasını siz kabul eder misiniz? Bu millet, Recep Tayyip Erdoğan gibi 'O Biden ise ben de Erdoğan'ım.' diyen, dünyaya bu milletin hakkı, hukuku için meydan okuyan bir lideri gördükten sonra kukla birine rıza göstermez. Onlar görmüyorlar, çaresizler."

Bizim gündemimiz Türkiye Yüzyılı

''Bizim gündemimiz Türkiye Yüzyılı. Bizim gündemimiz Togg. 'Uzay istasyonuna ilk Türk astronotunu 2023'ün Mart'ında göndereceğiz' bizim gündemimiz. 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz' bizim gündemimiz. Onların gündemi ne? Amerika'da mı hamburger yiyeyim, yoksa Londra'da mı hamburger yiyeyim? Hamburgerde bir şey var. Adam Türkiye'deki hamburgeri de beğenmiyor, Amerika'ya gidiyor. Yetmedi, Londra'ya gidiyor. Bu hamburgerin kerametini bizim de öğrenmemiz lazım. Hamburgerler siyasetçiye güç vermez. Seçim Londra'da yapılmayacak, New York'ta, Washington'da, Berlin'de, Paris'te yapılmayacak. Seçimde Türk vatandaşları oy kullanacak. Yanılma, Macron ya da Biden oy kullanmıyor. Türk milletinin asil evlatları oy kullanıyor. İktidara icazeti Amerika'dan, Londra'dan, kimden almak istediğini bilmiyoruz ama onların hiçbirinden alamazsın. İktidarı kurma, değiştirme, birinin yolunu iktidara açma gücünün sahibi sadece aziz Türk milletidir. Bilmeyen öğrensin. Öğrenecektir bunlar da."

Kılıçdaroğlu'na yönelik,''Erdoğan sizden korkuyor mu?' diye soran bir gazeteciye 'Galiba' diyor, 'Evet, benden korkuyor.' diyor. 'Meydan okuyorum, televizyona gel diyorum, gelmiyor.' diyor. Yani Cumhurbaşkanımız defalarca dedi ki 'Çık aday ol.' Yalova'dan diyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu lütfen çıkın 'Ben adayım.' deyin de Sayın Cumhurbaşkanımızın korktuğu bir başına gelsin ama bir türlü çıkıp adayım demiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ki 'Hodri meydan, gel kozlarımızı milletin hakemliğinde, siyasetin meydanında paylaşalım. Vatandaş kararını versin.' diyor. O hemen sıvışıyor, 'Gel televizyonda tartışalım.' diyor. Siyasetin meydanı ekranlar mı, yoksa sandık mı?"  ifadelerini kullandı.