Altılı Masa üyesi Davutoğlu, Cumhurbaşkanı kim olursa olsun Genel Başkanların da imza ve karar yetkilerinin olacağını açıklaması üzerine birçok isimden tepki yağdı. Yine Altılı Masa üyesi olan İYİ Parti'nin Sözcüsü Kürşat Zorlu, Davutoğlu'nun sözlerinin masada konuşulmadığını belirtirken, birçok siyasi isimden alınan kararın Anayasa'nın yapısına aykırı olduğu belirtildi.

Davutoğlu'nun açıklamasına bir eleştiride Adalet Bakanı Bozdağ'dan geldi. Bakan Bozdağ, Altılı Masa'dakilerin alacakların kararların yürütme organına sivil darbe olacağını belirterek, "Anayasaya göre: 'Yürütme yetkisi ve görevi, cumhurbaşkanı tarafından, anayasaya ve kanunlara uygun…kullanılır ve yerine getirilir”(M.8) 'Yürütme yetkisi cumhurbaşkanına aittir'(M.104/1) “Hiçbir kimse veya organ kaynağını anayasadan almayan bir devlet yetkisi kullanamaz”(M.6/3)
 
Kaldı ki anayasada yürütme yetkisi ve görevinin devrine, ortak kullanımına ya da bölünmesine izin veren hiçbir hüküm de yoktur. Ayrıca anayasa, kaynağını anayasadan almayan bir devlet yetkisinin kullanılmasını ayrımsız herkes için açık ve tartışmasız yasaklamıştır.
 
Anayasanın bu açık hükümlerine rağmen Altılı Masa'daki liderlerin alacağı kararlar veya yapacağı uygulamalar; fiilen anayasanın kısmen ilgası, yürütme organına sivil darbe, cumhurbaşkanına ait yetki ve görevlerin gasbı, cumhurbaşkanının eli, ayağı ve ağzının bağlanması olur."
diye konuştu.