Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ankara Ticaret Odasının (ATO) 29. Dönem 6. Olağan Meclis Toplantısı’a katılarak çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge, EYT, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi gibi birçok sorunu çözdüklerinin altını çizdi.

BIST'te 4 hisseye yasak! İşte yasaklı o hisseler... BIST'te 4 hisseye yasak! İşte yasaklı o hisseler...

Bakan Vedat Bilgin, geçici işçi statüsünde çalışanların kadro sorununa işaret ederek özemediğim bir dosya kaldı. Taşeron işçi meselesi. Asıl işte taşeron olmaz. Bu önümüzde. Önümüzdeki dönemde onu çözeceğiz.” dedi.

calisma-bakani-vedat-bilgin-den-eyt-aciklamasi-1105108-5

Bakan Vedat Bilgin, Bağkur emeklisinin prim gün sayısısın SSK emeklisi ile eşitlenmesi konusunda da “Küçük işletmelerde çalışanlar hem emekçi hem sermayedar. Bu işletmelerin sahipleri için büyük işletmelerin emeklilik şartlarını geçerli sayamayız. Dolayısıyla mikro işletmelerde prim gününü yeniden düzenlemek lazım. Bu da önümüzde. Bütün hazırlıklar bitmiş, ilk fırsatta yapacağımız düzenlemelerden biridir. Esnafımıza, tüccarımıza verdiğimiz sözdür.” dedi.

ATATÜRK'ÜN EKONOMİK GÖRÜŞÜNDEN DEVAM EDİLDİĞİNİN ALTI ÇİZİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, İzmir İktisat Kongersi'nin öneminden bahsederek “Mustafa Kemal Atatürk İzmir İktisat Kongresi’nde dünyaya bir mesaj veriyor: Biz sosyalist bir ekonomi kurmayacağız ama sizin gibi liberal kapitalist bir ekonomi de kurmayacağız. Devlet sanayiyi, ticareti geliştirecek politikaları desteleyecek. Atatürk’ün çizdiği bu çerçeve bizim iktisat politikamızın temelini oluşturmuştur.” diye konuştu.