Sayıları milyonları bulan yurttaşın merakla beklediği eyt'deki yaş koşuluna yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Vedat Bilgin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde son dakika açıklamalarda bulunurken diğer taraftan asgari ücrete yönelik konuşması da bekleniyor. Eyt’de yaş koşulu kalkacak mı? Yaş hesabı nasıl yapılacak? Kimler EYT kapsamlı alınacak soru işareti gibi soruların cevapları ve çok daha fazlasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde açıkladı.


Bakan Bilgin’in Açıklamalarından Öne Çıkanlar Neler?

Modern toplumda sendikalar en önemli kurumlar olarak ön plana çıkmaktadır. Ülkemizdeki %14 sendika açma oranı ise oldukça düşüktür. Burada bütün eleştirilerin yapılması son derece önemlidir. Yapılan konuşmaların özgür bir biçimde yapılmasını sağlamak durumundayız. 


Bizim öncelikli olarak ele almamız gereken çalışma ilişkileridir. Endüstri ilişkilerinde işçi ile işveren arasındaki ilişki son derece mühimdir. Devlet ise burada gerekli tedbirleri almak zorundadır. Geçtiğimiz sene asgari ücrete %80 üzerinde bir artış gerçekleştiren hükümetimiz, enflasyon karşısında reel değeri gerilemeyi başardı.