Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılacak zamla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, ödediği prim dikkate alınarak kademeli olarak artış olacağını belirtti.

Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 5.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 5.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Bakan Bilgin, emekli maaşlarının Temmuz ayında düzenlendiğini ve 7,500 TL gibi bir miktarın belirlendiğini söyledi. Bu düzenlemeyle yaklaşık 9.5 milyon insanın faydalandığını ve toplamda 15 milyon emeklinin bulunduğunu ifade etti. Ancak prim ödemiş olan insanlardan da yoğun talepler geldiğini belirten Bilgin, bu konuda düzenleme yapacaklarını ve ödedikleri primler dikkate alınarak kademeli olarak artış olacağını söyledi.

Asgari ücrete ilişkin olarak ise Bakan Bilgin, Asgari Ücret Komisyonu tarafından kararların verildiğini ve bu kararlar doğrultusunda değerlendirme yaptıklarını belirtti. Rakam açıklamanın doğru olmadığını vurgulayan Bakan Bilgin, Türkiye'nin asgari ücrette 500 dolara tekabül eden bir alım gücünü korumasının önemli olduğunu ve bu durumun sadece asgari ücretlilere değil diğer çalışanlara da yansıdığını ifade etti.