Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde geçtiğimiz gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bütçe görüşmeleri gerçekleştirildi. Meclis genel kuruluna ek gösterge hususu damgasını vurdu. Muhalefet partilerinden yılbaşından itibaren uygulanacak 3600 gösterge düzenlenmesinin kapsamının genişlemesi çağrısına bakan bilgini yanıtsız kalmadı.

Genel kurulda muhalefet milletvekilleri ‘Birinci dereceye düşen, 4 yıllık Fakülte mezunları ile üniversite okumuş herkesin 3600 kapsamına alınması gerektiği’ çağrısı yapıldı.


Muhalefet partilerinin, 3600 ek gösterge çalışmalarının kapsamının genişlemesine yönelik yaptığı çağrıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin;

“Başlangıçta 4  meslek grubunu kapsıyordu. Genişleterek yaklaşık olarak 6 milyona çıkardık. Bu Türkiye'nin yapmış olduğu en köklü sosyal düzenlemedir. Bu düzenlemenin daha fazla genişletilmesine ilişkin talepler kamuoyunda mevcut. Bu hususta gündemimizde yer alıyor. Onunla alakalı da bir çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Arzu ediyoruz ki Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne takdim edeceğiz.”

Şeklinde cevap verdi.