Dün akşam saatlerinde Hatay'ın Defne ilçesinde gerçekleşen 6,4 büyüklüğünde depremin ardından bölgede incemeler yapan Bakan Akar, Suriye'den Türkiye'ye sığınmacı akını olduğu iddilarına yanıt verdi.

İddiaların gerçek dışı olduğunu vurgulayan Bakan Akar, Türkiye'den Suriye'ye dönen sığınmacı sayısının 20 bini geçtiğini belirtti.

Bakan Akar'ın ilgili açıklamaları ise şu şekilde:

“Bu kesinlikle doğru değil. Hudutta yaptığımız incelemelerde, askeri ve sivil erkanla yaptığımız görüşmelerde, sınır hattımızdaki askeri birliklerimizde yaptığımız denetlemelerde ve hudut kapılarında yaptığımız görüşmelerde yoğun bir şekilde konuyu görüştük. Kesinlikle bu iddialar gerçek dışı. Türkiye’de yaşayan Suriyeli vatandaşlar evlerini ve yakınlarını kaybetmeleri nedeniyle kendi topraklarına dönüyor. Tek yönlü olarak Türkiye’den Suriye’ye doğru evlerine ve topraklarına dönen Suriyeli vatandaşlar var. Şu anda bu rakamın 20 bini geçtiğini takip ediyor.''

Ayrıca Bakan Akar, ''TSK’nın kışladan geç çıkarıldığı” iddialarına ilişkin ise Mehmetçiğin depremin ilk saatlerinden itibaren bölgede olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

“Böyle bir şey söz konusu değil. Gerekli açıklamaları yaptık. Bazıları görmemekte, anlamamakta ısrar ediyor. İlk andan itibaren Mehmetçik milleti ve vatandaşı ile beraber oldu, olmaya devam ediyor. Yapılanlar da vatandaşlarımız tarafından görülüyor”