Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün önemli açıklamalarda bulundu. Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Bağkur'luların sorunları konuşuldu.

Bağ-Kur'lu işverenlerin emekliliği için gerekli olan 9 bin prim gün sayısının düşürülmesini talep edildi. Vedat Bilgin, gelen heyete prim gün sayısının düşürülmesi için bir çalışma yapıldığını söyledi.

SGK kapsamında 4a olarak tanımlanan işçi, 4c olarak tanımlanan memurlar için prim ödeme gün sayısının 7 bin 200 gün olduğunu, 4b olarak tanımlanan eski tabirle Bağ-Kurlular yani işverenler için ise bu sürenin 9 bin gün olarak uygulandığını hatırlatan Baran, "Ülkemizde vergi vererek, istihdam sağlayarak, işyeri açarak, katma değer yaratarak ekonomiye katkı sağlayan aralarında Ankara Ticaret Odamızın üyelerinin de bulunduğu işverenlere uygulanan prim ödeme gün süresinin düşürülmesini talep ediyoruz" diye konuştu. Bakan Bilgin de buna olumlu dönüt vererek çalışmanın yapıldığına işaret etti.

BIST'te 4 hisseye yasak! İşte yasaklı o hisseler... BIST'te 4 hisseye yasak! İşte yasaklı o hisseler...

SSK İLE BAĞKUR ARASINDAKİ FARK NE?

SSK'lı emekli 7 bin 200 prim gününe bağlı olarak kadınlarda 58 ve erkeklerde 60 yaşını doldurunca emekli oluyorlar. Bağkur'lu ise aynı yaşlara tabii olsalar bile 9 bin prim gününü doldurmak zorundalar.