Kars'ın Dikme köyünden, Türkiye yarı finallerine kalan kız voleybol takımıyla bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, VakıfBank Spor Sarayı'nda 2022 Yılında kazanılan başarılarla ilgili konuştu.

İşte Bakan'ın açıklamaları:

"Bu buluşmanın farklı anlamları var. VakıfBank Spor Sarayı, pek çok başarıya sahne olmuş bir salon. Buluşma, bu salonda gerçekleşmesi açısından ayrı bir önem arz ediyor. Her bir başarı, bu ülkenin gururu. VakıfBank'ı gönülden tebrik ediyorum. Türkiye sporda marka bir ülke. 2022'de 51 branşta 6 bin 127 madalya aldık. Bu, Türkiye'nin geldiği aşama ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinin sonucudur. Bu çıtayı yarınlara taşıyacağız. Türkiye'de spora erişimin herkes için ne kadar mümkün olduğunu gösteren bir tablo var. Bu genç arkadaşlarımız, Kars'ın Dikme köyünden geldi. Hocamız ve sporcularımızla birkaç gündür antrenman yapıyorlar. Biz bu ülkenin tüm evlatlarına güveniyoruz. Fırsat eşitliği ilkesi gereği ülkemizi mükemmel bir altyapıyla donattık ve bu sporcular yetişiyor. Amacımız bu başarıyı birlikte parlatmak."


"Bakanlık olarak çok güçlü destekler veriyoruz. Bu tesis, havuzlarıyla, salonlarıyla ve halkımızın erişimine açıklığıyla örnek bir tesis. Bir kulüp olarak VakıfBank'ın gayretini özellikle tebrik etmek istiyorum. Diğer kurumlara model olma noktasında önemli bir vizyonu ortaya koyuyorlar. Türkiye'nin spordaki yürüyüşüne güç katacağız. Bu gençler bizi yarınların sultanları olarak temsil edecek. Her yıl 1 milyondan fazla gencin yetenek taramasını yapıyoruz. Yeni projeler her geçen gün gündemimiz. Amacımız genç nüfusun umudunu büyütmek. Bu güzel tablo bizler için en güzel gurur"


"Değerli VakıfBank ailesiyle, kıymetli genel müdürüyle, hocamız ve sporcularımızla gurur duyuyoruz. Önümüzdeki günlerde Guidetti ile 'Yarının Sultanları' projesi kapsamında Kars'a gideceğiz. Bu kızlarımızla inşallah Kars'ta bir araya geleceğiz. Yarı finallerde onlara başarılar diliyorum."