MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin MYK ve MDK toplantısı sonrası bir basın toplantısı düzenleyerek son dönemde yaşanan ağır ekonomik krize değindi.

“BU TAHRİK SÜRECİNİN ÖNCÜSÜ ZİLLET İTTİFAKININ HASTALIKLI PAYDAŞLARIDIR”


Türkiye'yi karıştırmak ve kaosa sürüklemek için fırsat kollayan çevrelerin provokatif tahriklerini sahneye  ve sokağa tutunmak için tetikte beklediğini söyleyen Bahçeli, “Bunların hüviyetleri milletimiz tarafından malumdur. Bu tahrik sürecinin öncüsü ve önde gideni CHP ve HDP başta olmak üzere zillet ittifakının hastalıklı paydaşlarıdır.  İlave olarak bazı sivil toplum kuruluşları, bir kısım satılmış aydın, bir avuç devşirilmiş akademisyen, üç-beş kiralık kalem ve onların sponsoru olan Türkiye düşmanlarıdır” dedi.

“ÜLKEMİZİN BUGÜNKÜ GERÇEK MESELESİ EKONOMİYİ ÇOKTAN AŞMIŞTIR”

“Ülkemizin bugünkü gerçek meselesi ekonomiyi çoktan aşmıştır” diyen Bahçeli, “Kaldı ki var oluş yok oluş noktasında düğümlenmiştir.Türkiye ekonomisinin malum bazı yapısal zaaf ve açmazları varsa da, bunlar dövizdeki tırmanışın bahanesi değildir, olamayacaktır.Tehdit saçan gelişmeler karşısında, devlet milletiyle kenetlenmiş, milli duruş iç ve dış komploya karşı direnç ve dik duruş göstermiş, göstermeye de devam edecektir.

“BİZ DÖVİZ KURUYLA KURULMADIK, BU YOLLA DA DEVRİLMEYECEĞİZ”

Ekonomik darbecilere, rant ve çıkar lobilerine eyvallah etmeyeceklerini dile getiren Bahçeli,

“Biz döviz kuruyla kurulmadık, bu yolla da devrilmeyeceğiz.Finans oligarşisinin çürük azı dişlerini teker teker söker sahiplerinin avucuna bırakmayı da hamd olsun biliriz.” ifadelerini kullandı.

DIŞ GÜÇLERE DİKKAT ÇEKTİ


Konuşmasında dış güçlere de dikkat çeken Bahçeli, “Türkiye'yi küstahça hizaya getirmek için tertip içine girenler; Irak ve Suriye'nin kuzeyinde, Libya'da, Karabağ'da, Mavi Vatan'da ve terörle mücadelede elde edilen kazanımlardan taviz vermemizi dayatıp tarihin gerisine düşmemizi gözlemektedir.Buna sessiz ve seyirci kalmamız hayatın ve fikriyatımızın doğasına tamamıyla aykırıdır.Biz milletimizin yanındayız, devletimizin arkasındayız. Döviz piyasasındaki olağan dışı istikrarsızlıklar üzerinden Türkiye'yi düşürmeyi projelendiren köksüz bir siyaset anlayışı maalesef gemi azıya almıştır. Kur, faiz, fiyatlar genel düzeyindeki dengesizlikleri ülkemize karşı silah gibi kullanan sorumsuz ve şuursuz muhalefet partileri, bir kaşık suda fırtına koparmak suretiyle siyasi ikbal arayışına kilitlenerek tarihi bir hatanın içine sürüklenmişlerdir.” şeklinde konuştu.

“CHP FIRSATÇIDIR, FAZİLETSİZDİR”

Türkiye’nin corona virüsü salgınından güçlü bir şekilde çıktığına vurgu yapan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

“Ekonomik büyümedeki göz kamaştırıcı artış, ihracat performansındaki rekor düzeyindeki yükseliş, sanayi üretimindeki dikkat çekici tırmanış ülkemizin salgından kaynaklı tehlikeli girdaptan daha da güçlenerek kurtulduğuna işarettir.

Döviz kurlarındaki iniş çıkışları siyasi istismar konusu haline getirip, adeta Türkiye'nin iflasını ilan ettiğini iddia ve ifade eden mayası bozuk bir zihniyetin varlığı rezaletin, devlet ve millet karşıtlığının somut örneğidir. Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi fırsatçıdır, faziletsizdir, Türk siyasetinin ayıplı yüzü, utanç vesikası, riyakarlık numunesidir.”

Bahçeli, Millet İttifakı’nın erken seçim söylemlerine de değinerek, “Erken seçimden başka söylediği, hatta söyleyeceği bir şeyi bulunmayan zillet ittifakının ana ve yan ortakları Türkiye aleyhine planlı, pişkin, tahripkar ve dış destekli mütecaviz bir hareketlenme içindedir.

Türk milleti bu iğrenç ve ilkel gelişmeleri yakından izlemekte, lazım gelen demokratik notlarını hassasiyetle almaktadır. Dövizin fiyatı serbest piyasa şartlarında oluşurken, zillet ittifakının etiket fiyatı da yabancı başkentlerde belirlenmiştir.” dedi.

HELALLEŞME AÇIKLAMASI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısı hakkında da konuşan Bahçeli, “CHP Genel Başkanı'nın helalleşme çağrısına terör elebaşlarının ‘özerklik ve özyönetimin kabul edilmesi, Kürt kimliğinin ve dilinin tanınması’ şartıyla tamam demeleri hain bir pazarlığın sütre gerisinde devam ettiğine bariz kanıt ve karine teşkil etmiştir.

Terörist Demirtaş'ın, Kılıçdaroğlu'nun helalleşme pasını alarak iç barış açısından önemseyip desteklediğini beyan etmesi kimin kimlerle ilişki halinde olduğunu tek kelimeyle belgelemiştir.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE DÖVİZ SABOTAJLARINA YENİLMEYECEKTİR”

Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti:

“Ekonomik sorunları bahane göstererek ‘haydi meydana' diyen, 4 Aralık günü Mersin'de ilk mitingi yapacaklarını duyuran Kılıçdaroğlu teröristleri hararetle selamlamıştır.  Onların dikte ettiği ne varsa sahiplenerek sahaya inmeye karar vermiştir.

Nitekim Türkiye'nin kaosa sürüklendiğini iddia eden müfteri Kılıçdaroğlu, asıl kaosu kendi içinde, kendi ittifakında, kendi vicdanında, kendi partisinde yaşadığını görmeyecek kadar körleşmiştir. Bize dilini yutmuş küçük ortak diyen Kılıçdaroğlu'nun ağzı teröristlerin günahkar ağzıdır, aynı anda akıl hatırlatması yapması ise tamamıyla mantık kazası, makuliyet krizidir.

Kararlılıkla ve ikazla hatırlatırım ki; Türkiye döviz sabotajlarına yenilmeyecektir. Türkiye küresel sermaye çetelerine, terör örgütlerine pes etmeyecektir. Türkiye faiz lobisine eğilmeyecektir. Türkiye hayat pahalılığına boyun eğmeyecektir. Türkiye zilletin uçurumuna asla çekilemeyecektir.”

“TÜRKİYE SOKAK MERAKLISI ZİLLET İTTİFAKINA BIRAKILMAYACAKTIR”

“Demokrasi sokakta değil milletimizin iradesindedir, sandığın içindedir” diyen Bahçeli, “Yasa dışı sol ve marjinal grupları sokağa sürüp milletimizin duyarlılıklarını ve sabrını test etmeyi aklından geçirenler bu gafil tezgahın, bu lekeli kumpasın sonuçlarına ağır şekilde katlanacaklardır. Türkiye sokakta bulunmamış, sokak meraklısı zillet ittifakına bırakılmayacaktır. ” şeklinde konuştu.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Bahçeli, erken seçim olmayacağını belirterek seçimlerin 2023 yılında yapılacağını söyledi. Bahçeli, “CHP Genel Başkanı nereye giderse gitsin, milli nefesimiz ensesinde olacaktır. Darbe teşebbüsüyle yapamadıklarını dövizle de başaramayacaklardır. Kılıçdaroğlu ve terörist yandaşlarının erken seçim ezberleri ise sonuçsuzdur. Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yılının Haziran ayında yapılacak, mandacılarla, vesayetçilerle, statükocularla, hainlerle, millete tepeden bakan kimliksizlerle hesaplaşma bu tarihte olacaktır.” dedi.