DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mevzular Açık Mikrofon programında anayasanın 66. maddesindeki Türk vatandaşlığı tanımının değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Babacan, vatandaşlık tanımının çok dar ve dışlayıcı olduğunu söyleyerek daha kapsayıcı ve kucaklayıcı bir vatandaşlık anlayışına sahip olunması gerektiğini ifade etti.

Bu açıklama, DEVA Partisi'nin Türklük tanımının değiştirilmesi yönündeki çıkışlarının bir parçası olarak değerlendirildi. Parti, daha önce Anayasa'nın 66. maddesinde yer alan "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür" ifadesinin değiştirilmesi gerektiğini savunmuştu. Parti yetkilileri, kabul edecekleri vatandaşlık anlayışında herhangi bir etnik, dini veya kültürel kimliğe atıf yapılmayacağını ve farklılıklar arasında ayrıcalıklı bir tercihte bulunulmayacağını ifade etmişlerdi.

AB Adalet Divanı, Türkler İçin Vatandaşlık Konusundaki Kararını Açıkladı AB Adalet Divanı, Türkler İçin Vatandaşlık Konusundaki Kararını Açıkladı

Ayrıca, Ali Babacan'ın kendi köyünün adını Antik Yunan'daki adına atıfla "Parlasan" olarak değiştirdiği bilgisi de paylaşıldı.

İşte o konuşması...