Halk TV'de İsmail Küçükkaya'ya konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir çok soruya yanıt verdi.

Babacan, Şubat 13'te belli olması planlanan altılı masanın aday belirleme sürecinin 10 gün daha uzayabileceğini söyledi.

Bu değerlendirme sonrası sosyal medyadan tepkiler gecikmedi.

İşte DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın açıklamaları:

"Kötü bir yönetimi sonucu ülkemizi kötü yönetiliyor. Gerçekten bu ülke kaliteli insanlar tarafından dürüst ve ehil insanlar tarafından yönetildiğinde, doğru kararlar alındığında her sorun çok çabuk bir şekilde çözecektir. Bu ülkenin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Yani ben bu işleri hiç yapmamış olsam yani sadece dışarıdan izliyor olsam ya da ilk defa bu işleri yapmaya talip olsam diyebilirsiniz.

Türkiye’yi 2001 krizinden çıkaran ekibin başında olan kişiydim. Bütün dünyayı kavuran Yunanistan'ın İtalya'nın İspanya'nın Portekiz'in İrlanda'nın batmasına sebep olan 2008-2009 krizinden ülkeyi çekip çıkaran ekibin başına da ben vardım. Ülkenin itibarının en yüksek olduğu dönemlerde Türkiye'deki dış politikanın başına ben vardı Dışişleri Bakanı olarak. Ben kararlarınızı istişare ile alın ondan sonra korkmayın.

 Bu ülke inanın şu anda 2023'te rahatlıkla 25.000 dolarlık milli gelirine ulaşırdı. Çünkü biz o kadar kısa süre içerisinde ülkeyi zenginleştirdik ki, o kadar kısa süre içerisinde 3500 dolardan aldık. 12.500 dolarların üzerine çıkarttık aynı performansı devam etseydi rahatlıkla bugün biz 25 bin doların üzerinde yüksek gelir sahibi ülke olabilirdik.
Ben ekonomistim benim alanım ekonomi değil, tek imza ile karar alan bir Cumhurbaşkanı döneminde yaşadık. Bunu biz ama böyle bir ülke yönetimi kabul edilemez bakın. Biz iddialıyız."

"SÜREÇ 10 GÜN UZAYABİLİR"
Babacan, ortak adayın 13 Şubat’ta açıklamayı öngördüklerini belirterek sürecin 10 gün uzayabileceğini söyledi. Babacan, “Altılı Masa adayınızın belirlenmesi ve adayın seçim bittikten sonra ülkeyi nasıl yöneteceği konusunda yüzde 95 oranında mutabık yüzde beşle tekrar değerlendirilmesi gereken hususlar” diyerek adayın Altılı Masa dışından da olabileceğini söyledi. Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Altı partinin üzerinde mutabık kalacağı isim ve bizim ortak Cumhurbaşkanı adayımız hem seçilecektir, Cumhurbaşkanlığı görevini gayet iyi bir şekilde yapacaktır. Bunlar hiç kimsenin kuşkusu olmaz ve biz ortak adayı tespit ettikten sonra hep 6 parti olarak sapasağlam arkasında durmamız lazım. Ama sadece seçime kadar değil. Seçimden sonra da bu ülkeyi yönetmemiz lazım. Yoksa biz adayları izleyelim bakalım becerebilecek mi? Elimizi taşın altına koyması lazım.”

 Babacan, İstanbul Sözleşmesinin "mutabakat metninde" yer almasını "demokrasiyle" açıkladı. Babacan, "Mutabakat metni yani ne demek altı partinde yüzde 100 mutabık kaldığı hususlar. Eğer partilerden biri ikisi üçü neyse mutabık değilse o hususlar bu metne girmiyor. Dolayısıyla bu tam bir Konsensus sözleşmesi ile ilgili. Farklı görüşü olan partiler var gayet doğal, demokrasi bunu gerektirir" dedi.