DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk TV'ye konuk olarak seçim sonrası partisiyle ilgili yapılan oy eleştirilerine yanıt verdi.

Babacan, partisinin adaylarının olduğu yerlerde CHP'nin ciddi oy artışı olduğunu belirterek, bu sonuçları hak ettiklerini ve hepsinin helal olduğunu ifade etti. Ayrıca, DEVA Partisi'nin seçimlerde olmasaydı bu kadar oy alınmayacağını söyledi.

Bankada parası olanlar dikkat! BDDK uyarı mektubu gönderecek Bankada parası olanlar dikkat! BDDK uyarı mektubu gönderecek

Babacan, ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin olarak da çalışmalarını sürdürdüklerini ve seçimi kazanma ihtimallerinin olduğunu belirtti. Partisinin hazırladığı eylem planında emekliler, EYT'liler, tarım ve gençlikle ilgili konulara değinildiğini söyledi. Babacan, ortak listelerle seçime girdiklerini ve bu sayede toplam havuzu büyüttüklerini ifade etti.

Ali Babacan ayrıca, medya konusunda adalet olmadığını belirterek iktidar partisinin başlangıç çizgisinin kendilerinden 50 metre önde olduğunu ve bu durumun adil olmadığını söyledi. Partisinin seçim kampanyasına ilişkin olarak da DEVA Partisi'nin kurumsal kimliğini geri çekerek CHP'nin ortak listesine katıldıklarını ve bu şekilde daha fazla milletvekili sayısına ulaştıklarını ifade etti.

Ali Babacan, son olarak, DEVA Partisi'nin ciddi bir çalışma yürüttüğünü ve elde ettikleri sonuçların hak ettikleri bir birliktelik olduğunu belirtti. Ayrıca, seçimlerde harcadıkları kaynakların büyük olduğunu ve bu kaynağın tamamen bağışlarla gerçekleştirildiğini söyledi.