Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarından (28 Mart) itibaren ülkemizin birçok bölgesi için birtakım uyarılarıda bulundu. Yarınki tüm bölgelerimiz için hava durumu ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının detayları haberimizde...

Doğu Anadolu'nun Kuzeyinde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

29.03.2023 Çarşamba günü Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yağmur şeklinde başlayacak yağışların öğleden sonra Erzincan, Erzurum, Tunceli'nin kuzeyi ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinde ise kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, kar yağışı alacak yerlerde ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Anadolu'da ve Doğu Karadeniz'in İç Kesimlerinde Beklenen Lodos Fırtınasına Dikkat!

29.03.2023 Çarşamba günü Doğu Anadolu'da ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-70 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), Doğu Anadolu'nun kuzeyinde zaman zaman tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

1824buyuk-1

İç Anadolu'nun Güneyinde ve Doğusunda Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor!

29.03.2023 Çarşamba günü İç Anadolu Bölgesi'nde yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların zamanla Konya, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri, Yozgat ve Sivas çevreleri, Ankara'nın ve Kırıkkale'nin güney ilçeleri ile Karaman'ın yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar (10-20 cm.), Sivas’ın ve Yozgat’ın yüksek kesimlerinde yer yer yoğun (20 cm ve üzeri) kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Karadeniz Bölgesi'nde Beklenen Kuvvetli Kar Yağışlarına Dikkat!

MEB'den 1 Nisan için tatil kararı! Valiliklere yazı gönderildi MEB'den 1 Nisan için tatil kararı! Valiliklere yazı gönderildi

Karadeniz Bölgesi'nde beklenen yağışların bu gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kuvvetli kar yağışı (10-20 cm.) şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının Orta ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri (Trabzon'un, Giresun'un ve Ordu'nun iç kesimleri ile Gümüşhane, Bayburt ve Tokat çevreleri) ile Bolu'nun yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına, buzlanma ve don olayı, görüş mesafesinde azalma, kıyı kesimlerde su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli yağışların Perşembe sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi ancak soğuk havanın Cuma gününe kadar etkili olması bekleniyor.

0006buyuk-1

Denizlerimizde (Doğu Karadeniz ve Doğu Akdeniz) Fırtına Bekleniyor!

Doğu Karadeniz’in batısında rüzgarın, yarın (Çarşamba) günün ilk saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan, zamanla doğusu güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Perşembe günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Doğu Akdeniz’de rüzgarın, bugün (Salı) akşam saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan, yarın (Çarşamba) akşam saatlerinden itibaren batısı kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Çarşamba günü akşam saatlerinde doğusunda, Perşembe günü öğle saatlerinde batısında etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

0612buyuk-1

Salı ve Çarşamba Günü Deprem Bölgesinde Hava Durumu

28.03.2023 Salı Günü: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya, Adıyaman, Hatay, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Elazığ ve Diyarbakır’ın kuzeyinin yağmurlu, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adana’nın kuzeyi, Kahramanmaraş’ın batısı ile Osmaniye’nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat hamlesi 60 km/saat), Hatay’ın batısı, Osmaniye ile Kahramanmaraş’ın kuzeyinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

29.03.2023 Çarşamba Günü: Bölge genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Adana’nın kuzeyi, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay’ın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Akşam saatlerinden sonra soğumayla birlikte Malatya ile Kahramanmaraş’ın kuzeyinde yağışların karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği tahmin ediliyor.
Rüzgarın bölge genelinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (40 -60 hamlesi 70 km/saat), Hatay ve Osmaniye çevreleri ile deprem bölgesinin yüksek ilçelerinde kuvvetli fırtına (60-80 km/saat, yer yer 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Beklenen kuvvetli yağış ile kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, çatı ve çadır uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

1218buyuk-1

Ülkemiz Soğuk ve Yağışlı Havanın Etkisine Girecek. Kar Yağışları ve Zirai Don Tehlikesine Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin 28.03.2023 Salı günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının 8-15 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Soğuk havayla birlikte yağışların; kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.

Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri ülkemizin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere zirai don bekleniyor.

Rüzgarın, Salı günü kuzey, iç ve batı kesimlerde, Çarşamba günü doğu bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Soğuk hava, yer yer etkili kar yağışları ile kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, zirai don, buzlanma ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalı, meteorolojik rapor ve uyarılar dikkatle takip edilmelidir.

Zirai Don Uyarısı!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte 29.03.2023 Çarşamba gününden itibaren Marmara ve Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında hafif, Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli zirai don, Perşembe gününden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da hafif, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında kuvvetli zirai don bekleniyor. Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımız başta olmak üzere zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunmalı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçeler için hazırlanan sıcaklık tahminleri dikkatle takip edilmelidir.

Kaynak:  Meteoroloji Genel Müdürlüğü