Kamudanhaber - Özel Haber

Aydında Milli Eğitim Müdürüne Lojman Olsun Diye Eğitim Kurumu Apartman Dairesine Dönüştürülmüş

Adıyamanda apartmanın otele çevrilmesi sonucu yıkılan otel sonrası Aydın'da da milli eğitim müdürüne lojman olması için apartman dairesine çevrilen Efeler Halk Eğitim Müdürlüğü Ek Binasını akıllara getirdi. Bir eğitim kurumu binası nasıl daireye çevrilir ayrı bir muamma konusu iken milli eğitim müdürüne lojman olması için bir eğitim kurumu binası nasıl olur da eğitim öğretim faaliyetleri göz ardı edilerek hiç bir ihtiyaç yokmuş gibi dairelere çevrilir. Akıllara gelen bu durum sonucu ayrıca yapılan bu işlemin yapı denetimine uygun olup olmadığı da oldu. Eğer uygun ise yüzyılın afeti sonrası deprezede ailelere verilemez fikrini de öne çıkartmaktadır.

Aydında Apartmana Çevrilen Halk Eğitim Binasındaki Daireler Depremzedelere Kullandırtılamaz mı?

Aydının Merkez ilçesi olan Efeler’de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bağlı ek bina, apartmana çevrilerek daire olarak kullanılmaktadır. Yaşadığımız yüzyılın afeti sonrası depremzede ailelere başlarını sokacak yerler aranırken akıllara gelen sorulardan bir tanesi de eğitim kurumu olmasına rağmen apartmana çevrilen halk eğitim ek binasındaki daireler depremzede aileler için kullanılamaz mı oluyor.

Aydın’da Efeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne bağlı ek bina eğitim kurumu olarak faaliyet gösterirken Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan işlemler sonucunda apartmana çevrilerek içindeki yapılar dairelere dönüştürülmüş durumdadır. Efeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün hali hazırda birçok kurs ve dersleri yer eksikliğinden dolayı başka eğitim kurumu veya okullarda gerçekleştirilirken kendi bünyesinde olmasına rağmen ek binasının sanki ihtiyaç yokmuş gibi dairelere çevrilerek kullanılması ayrı bir paradoks olarak dururken yapı kuralları bakımından da Adıyaman’da apartman iken otele çevrilerek yıkılan oteli de akıllara getirmektedir. Eğitim Kurumu iken daireye çevrilen bu yerler için binanın yapısına zarar vermeden ne gibi tadilat veya yapı faaliyetleri yapılmıştır bilinmez ama bir eğitim kurumu binası nasıl apartman gibi dairelere çevrilir soru işareti olarak kafalarda yer etmiş durumda idi.

Yaşanılan yüzyılın afeti sonrasında ise madem daireye çevrildi ve yapı olarak uygunsa depremzede ailelere de verilebilir ve Aydına’a gelen depremzede ailelerin ihtiyaçlarına bir nebze de olsa merhem olabilir.

Daire olarak kullanılan Efeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Ek Binasının tam olarak daireye çevrilmesi olmamış olacak ki hala önünde Efeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Ek Binası şeklinde levhası bulunmakta ve Devlete ait lojmanların içinde oturanlara satışı olduğu zaman da satışı gerekli şartları taşımadığı için yapılmamıştır. Hal böyle iken önünde Eğitim Kurumu ek binası levhası durmasına rağmen yani eğitim kurumu binası olmasına rağmen daireye çevrilerek kullanılan Devletimize ait bu yerler eğer yapı kurallarına ve yasalara uygun şartları taşıyorsa depremzede ailelerin kullanımlarına tahsis edilemez mi?