Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Muğla'nın Teknofest Şampiyonluğunu Sahiplenen haberi ve paylaşımı ile eğitim camiasında eşine az rastlanır bir olaya imza attı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün son paylaşımına bakan herkes Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Teknofest’te şampiyon oldukları yanılgısına kapıldı doğal olarak. 


Teknofestte şampiyon olan Kavaklıdere roket takımını Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına katılan bir takım olduğunu başlığında vermeyen Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü hem kendisini muğla adına katılan takım ile Teknofest Şampiyonu algısını oluşturdu hem de gerçekleri daha sonra anlayanlar arasında “Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Muğla'nın Teknofest Şampiyonluğunu Sahiplendi” algısını oluşturdu.


Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Teknofest Şampiyonu olarak algı oluşturduğu haberin başlığını noktasına virgülüne dokunmadan siz değerli okuyucularımız ile paylaşarak takdirlerinize bırakıyoruz.


Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Resmi Web Sitesindeki Haber Başlığı ;


“Kavaklıdere Roket Takımı'nın Üyesi Olan Aydın Fen Lisesi'nden Öğrencimiz Uygar Ege Kocakır, 2022 TEKNOFEST Roket Yarışmasında Türkiye Birincisi Olup Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'dan Birincilik Ödülünü Almıştır”


Haberin içerik kısmına baktığımızda aynı tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. İçerik kısmında da Kavaklıdere Roket Takımının Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına katılan bir takım olduğuna değinmeyen ve adeta gerçekler ortaya çıkmasın diye Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ismini zikretmekten imtinayla kaçınan Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim camiasında tebbesüme neden olurken “ Birileri Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Kavaklıdere Roket Takımı'nın Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Teknofest’e katıldığını söylesin” yorumlarını da beraberinde getirdi.


Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünü de bu başarısından dolayı da tebrik ediyoruz. Çünkü sandıklarından daha büyük bir başarı kazanmış olacaklar ki başarısını başka il milli eğitim müdürlükleri bile sahipleniyor.
Eğer Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü mantığında olunsaydı o zaman Brezilya Milli Takımında Dünya Şampiyonu olan takımında yer alan Galatasaray futbol Takımında oyuncusundan dolayı da Galatasaray’da Dünya Şampiyonu olurdu.