100 milyonuncu aracın geçmesi nedeniyle tünel kontrol merkezinde açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, 20 Aralık 2016'da hizmete açılan Avrasya Tüneli'nden geçen 100 milyoncu aracı karşıladı.

Tünelden geçen 100 milyonuncu araç, polis ekipleri tarafından durduruldu. Aracın şoförü ile bir süre sohbet eden Bakan Karaismailoğlu, araç sahibine çiçek ve tünelden bir ay ücretsiz kullanım hakkı hediye etti. Araç sahibi ile bir süre sohbet eden Bakan Karaismailoğlu, renkli anlar yaşattı.

Avrasya Tüneli'nin 6 yılda yapım maliyetini karşıladığını belirten Bakan Karaismailoğlu, tünelin İstanbul trafiğine nefes aldırmaya devam edeceğini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan detaylar ise şu şekilde:

"Hizmete girdiği ilk günden itibaren uluslararası saygın kuruluşlardan sayısız ödül alan Avrasya Tüneli ile İstanbul, doğal güzelliğini ve silüetini hiç etkilemeyen, ekolojik dengeleri gözeten, deniz yaşamına zarar vermeyen, çevre dostu bir ulaşım altyapısına kavuştu. İstanbul'un güney aksındaki ulaşım mesafelerini yaklaşık 10 kilometre kısaltarak Asya ve Avrupa yakaları arasındaki yolculuğu 5 dakikaya indirdi. Her gün on binlerce İstanbulluyu bir kıtadan diğerine taşıyor. Bazı çevreler, bu projeyi imkansız bir hayal olarak gördü. Hele hele tek kuruş kamu kaynağı kullanmadan bu projenin tamamlanacağına hiçbiri inanmıyordu. Onların planlamadan, hizmetten anlamadığını zaten biliyorduk da milletimize sunulan hizmete de bu kadar düşmanlık etmelerine şaşırdık doğrusu.