Sandığa gitmeye sayılı saatler kala Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi Ankara'da bomba etkisi yarattı. İnce'nin adaylıktan çekilmesi üzerine gözler Sinan Oğan'a çevrildi. Oğan'ının da adaylıktan çekileceği yönünde ortaya atılan iddialara konuk olduğu programda yanıt veren Sinan Oğan, önemli açıklamalara imza attı.

 Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk olan Oğan, Muharrem İnce'nin seçimlere sayılı saatler kala çekilmesini değerlendirdi.

Muharrem İnce'ye sahte girişimlerle itibar suikastı yapıldığını söyleyen Sinan Oğan, bu tür girişimlerin asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı yarışı için çalışmalara başladığı süreçten bu yana İnce'nin oy oranlarında gözle görülür bir düşüşün olduğunu söyleyen Sinan Oğan, kendilerinin oylarında ise ciddi bir artış olduğunu belirtti:

"Sayın İnce'nin yaşadıklarına üzüldüm. Maalesef ki bir takım sahte girişimlerle İnce'ye itibar suikastı yapıldı. Türk siyasetinde görmek istemediğimiz bu tür operasyonlar maalesef Sayın İnce'nin başına geldi. Sayın İnce'nin sağlık sorunu yaşamasına da neden oldu. Bu tür metotları kınadığımı ifade etmek isterim. Sayın İnce'nin hatırlarsanız aday adayı iken şunu demiştim, 'Medya sayın İnce'yi çok hızlı şekilde tüketiyor.' Kamuoyu bizi bilmiyor. En büyük eksikliğimiz o. Sayın İnce ile ben 6 ay önce bir görüşme yapmıştım. O zaman şunu teklif etmiştim. 'Bir ittifak kuralım.' demiştim. O zaman sayın İnce şunu demişti, 'Bana şunu ispat ederseniz olurum. Benden 1 oy fazla alacağınızı ispat ederseniz aday olmam sizi desteklerim' demişti. Oy tabanına baktığımızda sayın İnce'nin CHP tabanından oy alacağını ifade etmiştim. Benim hitap ettiğim oy tabanında kimseyi temsil etmeyen bir kitle var. Süreç içinde sayın İnce'nin oyları düşerken bizim oylarımız artmaya başladı''

ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK MİSİNİZ?

Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi üzerine akıllara gelen Sinan Oğan da adaylıktan çekilecek mi sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı adayı, iddialı bir aday olduğunu vurguladı.

CHP'li Başkan Adayı, Adaylığından Çekilerek AK Parti'ye Geçti CHP'li Başkan Adayı, Adaylığından Çekilerek AK Parti'ye Geçti

İkinci tur için iddialarını sürdürdüklerini söyleyen Oğan, Türk siyasetinde büyük bir sürpriz yapacaklarını şu sözlerle açıkladı:

 ''Ben birilerinin yedek adayı değilim, iddialı bir adayım. Türkiye'de sol ve sosyal demokratların yüzde 25'lik tabanı var. Türkiye'de sayın Kılıçdaroğlu istediği kadar ben Türk milliyetçisiyim desin. Bunlar olacak işler değil. Sayın Kılıçdaroğlu solun ötesinde Türk milliyetçilerinin oyunu beklemesin. Sayın Erdoğan da Bahçeli de beklemesin. Aday belli karar net. MHP içindeki Türk milliyetçilerinin de Erdoğan'a gitmeyeceğini söyleyebilirim. Türk milliyetçilerinin oyu yüzde 30'dan başlar. Neden birinin teklifine kanıp gideyim? Ne zaman Sinan Oğan bir pazarlığın içinde oldu? Sinan Oğan bir ittifakın cumhurbaşkanı adayıdır. İkinci tur için iddiamızı sürdürüyoruz. İlk başlarda yüzde 3'le başladık. Şimdi bizim oyumuz 12-16 civarında. Son yaşadığımız hadiseler bizi ikinci turun ortağı haline getirmiştir. Biz büyük bir sürpriz yapacağız Türk siyasetinde."