Cumhurbaşkanlığı yarışına adını ATA İttifakı saflarından yazdıran Sinan Oğan, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli soruları yanıtladı.

Oğan, Cumhurbaşkanlığı yarışına adını yazdırırken en büyük dezavantajının tanınmamak olduğunu ancak bu dezavantajın seçimin sonunda büyük bir avantaja dönüşeceğini söyledi. 

Genç seçmen tarafından kabul görülen bir dil kullandıklarının altını çizen Sinan Oğan, oy oranlarının yüzde 7-9 bandında olduğunu söyledi:

Ekrem İmamoğlu: Akrabalık ve Siyaset Kamu Kurumlarında İşe Alım İçin Bir Kriter Olmamalıdır Ekrem İmamoğlu: Akrabalık ve Siyaset Kamu Kurumlarında İşe Alım İçin Bir Kriter Olmamalıdır

 "Yeni bir dil kullanıyoruz. O sebeple bizim oylarımız artıyor. Ben ilk başta, 'Sinan Oğan'ın en büyük handikabı tanınmaması' dedim. Ancak bu seçimin sonuna doğru en büyük avantajına dönüşecek. Diğerlerinin en büyük dezavantajı aslında çok tanınmak. Daha çok tanındıkça, daha çok konuştukça batacaklar. Çünkü halk artık yorulmuş onlardan. Dolayısıyla genç seçmen açısından baktığımızda gördük ki insanlar bir değişim istiyor. Ama gerçekten bir değişim istiyor. İnsanlar değişim istiyor. Gençler yeni bir dil arıyor. Oy oranı olarak şu an yüzde 7-9 bandındayız." 

İkinci tur

Cumhurbaşkanlığı yarışında adaylardan herhangi birinin yeterli oy oranına ulaşmaması halinde ikinci tur senaryosunun devreye girmesi üzerine  program modaretörü Kübra Par'ın, "İkinci tura kalmazsanız ne yaparsınız?" sorusuna Oğan, çarpıcı bir yanıt verdi:

 "Cenneti vaat edemezsek de, cehennemin kapılarını kapatmaktan yanayız. Bu kelimeyi ilk duyduğunda toplumun kafasında ilk ne canlanıyorsa cehennem o'dur.''