2024 Mart Ayında Ekonomik Güven Endeksi Yükseldi: İyimserlik Sinyali 2024 Mart Ayında Ekonomik Güven Endeksi Yükseldi: İyimserlik Sinyali

Aşk-ı Memnu kitabının televizyonlara uyarlanan dizisinde Adnan Bey'in evinde çalışan karakter olan Süleyman Bey'i canlandıran Rana Cabbar, 78 yaşında hayatını kaybetti.

ranacabbar-1

Rana Cabbar kimdir?

1945 yılında İstanbul'da doğdu. Sonraki yıllarda Ankara'ya yerleşmiş ve Ankara Sanat Tiyatrosu'nun kuruluş çalışmalarında bulunmuştur. Uzun zaman AST bünyesinde oyunculuk yaptıktan sonra, farklı tiyatrolarda da çalışmalar yapmıştır. Rana Cabbar, Uğur Mumcu'nun yazdığı "Sakıncalı Piyade" oyunundaki, "sakıncalı" rolünü ilk oynayan aktördür. Tiyatronun yanı sıra, Sinema çalışmaları da yapmaktadır. Sinema'da çalıştığı yönetmenlerden bazıları; Erden Kıral, Ömer Kavur, Şerif Gören ve Yavuz Turgul'dur. Çok önemli bir tiyatro oyuncusudur. Aşkı Memnu dizisindeki Süleyman Efendi karakterini canlandırmıştır. 20 Nisan 2023 tarihinde hayatını kaybetti.

Rana Cabbar; Adem ile Havva, 72. Koğuş, Yer Demir Gök Bakır, Can Şenliği, Şahmaran, Akrebin Yolculuğu, Beyaz Gelincik, Yaprak Dökümü, Kabadayı, Kara Duvak, Pars Narkoterör, Aşk-ı Memnu, Kollama, Büyük Oyun, Hayat Devam Ediyor, 2 Yaka Bir İsmail, Benim İçin Üzülme, O Hayat Benim, Çarşı Pazar, Elma Kokusu, Vezir Parmağı, Kadın, Hercai, Baraj, Üç Kuruş ve Kaçış dizisinde çeşitli rollerde oynamıştı.