AYM Başkanı Özkaya: Yargı Organları Arasında İyi Bir İletişime İhtiyaç Var AYM Başkanı Özkaya: Yargı Organları Arasında İyi Bir İletişime İhtiyaç Var

28 Mayıs seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan, oyların %52,16'sını alarak Cumhurbaşkanı olarak tekrar seçildi. Bu sonuçla, Erdoğan'ın Türkiye'yi 2028 yılına kadar yönetme yetkisi elde etti. Erdoğan'ın en belirgin desteklerinden biri Hollanda'dan geldi. Oy kullanma hakkı olan yurtdışındaki vatandaşlar da seçimlerde etkin rol oynadı. Hollanda'daki seçim sonuçlarına bakıldığında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyların %70,45'ini aldığı görüldü. Diğer yandan, Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, %29,55 oy oranında kaldı. İlk turda %68,41 oy oranına sahip olan Erdoğan'ın Hollanda'da aldığı oylarda artış olduğu görüldü.

Wilders, Erdoğan Destekçilerini Hedef Alıyor

Hollanda'daki bu tablo, aşırı sağcı ve İslam karşıtı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders'ı rahatsız etti. Erdoğan'ı destekleyen Türkler'e yönelik sert bir çıkış yaptı. Wilders, Hollanda'da yaşayan ve Erdoğan'ı destekleyen Türkler'e, ülkesini terk edip Türkiye'ye taşınma çağrısında bulundu.

Wilders'ın Sosyal Medyadaki Mesajı

Müslüman karşıtı olarak bilinen Wilders, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şunları söyledi: "Erdoğan'a oy veren Hollanda'daki tüm Türklerin artık çantalarını toplayıp Türkiye'ye taşınmasını temenni ediyorum. Güle güle!"