Enflasyonda meydana gelen yükseliş sonrasında 2022 senesinde uzun zaman sonra bir ilke imza atıldı ve asgari ücrette bir yıl içerisinde 2 defa zam yapılmak zorunda kalındı. Yapılan bu zamlara rağmen kısa süre içerisinde enflasyona yine yenik düşen asgari ücret için Ocak 2023 ile ilgili tahminler şimdiden yapılmaya başlandığı.

Bakan Nebati: Asgari Ücret Zammı, Enflasyonun Üzerinde Olacak

Katıldığı bir canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, şu ifadeleri kullandı;

“2022 senesinden itibaren asgari ücretli, enflasyon canavarına karşı ezdirilmedi, memurlar da buna dahil. Asgari ücretlilere yılbaşında bir belirleme yapılıyor ve böylece Bu yıl enflasyon tahminlerinde bir sapma meydana geldiğinde asgari ücrette bir artış yoluna girdiğini ve gelenek bozuldu. %95 oranında bir iyileştirme yapıldı. Önümüzdeki sene ve yıllarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşu çok net. Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaşımız ile dar gelirler, Enflasyonun üzerinde bir zam alacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Cumhurbaşkanımız her zaman çok net olarak ifade etmiştir ki artış asla Enflasyonun altında olmayacak.” dedi.