Kabine toplantısı bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu, asgari ücret tespit komisyonuna ekonomik veriler ışığında asgari ücret alan vatandaşların geçinebilmeleri açısından gerekli tutarı sunacak.

Kabine Toplantısı Saat Kaçta Yapılacak?

Asgari ücret ile emeklilikte yaşa takılanlar başta olmak üzere pek çok ekonomik başlığın ele alınacağı kabine toplantısı bugün saat 15.30'da başlayacak ve toplantının sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın alınan kararları kameraların karşısına geçerek kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

2023'te Verilecek Asgari Ücret İçin Kartlar Açılmaya Başladı

Çarşamba günü yapılacak asgari ücret tespit komisyonunun 2. toplantısında ekonomik veri ve analiz raporlarının komisyonu ile paylaşılması ve bu kapsamda asgari ücret zam çerçevesinin şekil alması bekleniyor.

 Milyonlarca asgari ücretle çalışan vatandaşla beraber bütün vatandaşları yakından ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları ise sürüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu ile bakanlık temsilcilerinin belirlemiş oldukları enflasyon verileri ışığında baktığımızda işçi kesimini temsil eden ve geçen hafta masaya 7785 lira olan açlık sınırı ile oturan Türk-iş bu toplantıda ise gelir vergisi tarifesinin çalışanı vatandaşların lehine düzenlenmesi hususu Böylece gözlem geçirilmiş olacak.

Türkiye İstatistik Kurumu ile bakanlık temsilcilerinin veri ve finansal analiz raporlarını paylaşacağı toplantıda geçtiğimiz hafta açlık sınırı, anket çalışanları ile masaya oturan taraflar ile ilk kez dile getirilecek.