BIST'te 3 hisseye açığa satış ve kredili işlem tedbiri! BIST'te 3 hisseye açığa satış ve kredili işlem tedbiri!

Asgari ücret ile çalışan vatandaşlar, AK Parti'nin seçim beyannamesinde bulunan Temmuz 2023'te yapılacağı bildirilen zammı merak ediyor. Vatandaşlar, yapılacak zam ile birlikte refah payı almayı ve enflasyonun yıkıcı etkilerinin giderilmesini bekliyor. Peki Temmuz ayında verilmesi konuşulan zammın ayrıntıları ne olacak?

para4-2

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, seçim özel yayınında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bilgin, Ocak ayında yapılan zam ile birlikte 8 bin 506 lira olan asgari ücrete Temmuz ayında zam geleceğini dedi. Bakan Bilgin, Ocak ayında yapılan düzenlemenin üzerine yeni bir düzenleme gerektiğini de belirtmişti. Bu açıklamalar üzerine vatandaşlar yapılacak zammın ne kadar olacağını şimdiden merak etmeye başladı.

para-9

Vedat Bilgin, canlı yayında AK Parti'den önce asgari ücretin 120 dolar olduğunu söyleyerek şimdi de 455 dolar civarına çıkardıklarını ifade etti. Vedat Bilgin, yapılacak zammın şimdiden belli olamaycağını söylerek, Temmuz ayındaki hayat şartları, alım gücünün duruma bakılarak zam yapılacağını belirtti. Uzmanlar yapılacak zammın enflasyon verileri ve ekonomideki büyümeden alınacak refah payı ile yüksek olabileceğini söylüyorlar.