Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni hükümetin ilk toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmalarına başlayacağını duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın işçi ve işveren temsilcilerini davet etmesiyle birlikte asgari ücret tespit süreci resmen başlayacak.

TOKİ 33 ilde başvuruları kabul etmeye başladı! KDV alınmayacak TOKİ 33 ilde başvuruları kabul etmeye başladı! KDV alınmayacak

Asgari ücretle ilgili gayri resmi ilk temas, TÜRK-İŞ ve TİSK heyetlerinin Çalışma Bakanı Işıkhan'a "hayırlı olsun" ziyaretinde gerçekleşecek. Kurban Bayramı'ndan önce yeni asgari ücretin ilan edilmesi bekleniyor. TİSK'in komisyonda, asgari ücret desteğinin brüt asgari ücretin en az yüzde 6'sı oranına çıkarılmasını talep etmesi bekleniyor.

Döviz kurlarındaki hareketlilik ise asgari ücretin belirlenmesini etkiliyor. Döviz kurunun hızlı değişimi nedeniyle farklı asgari ücret tutarları gündeme gelebilir. Yılbaşındaki 455 dolar seviyesini koruyabilmek için net asgari ücretin en az 10.600 lira olması gerektiği belirtiliyor. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, seçim öncesi yaptığı açıklamalarda asgari ücretin yaklaşık 500 dolar olacağını ifade etmişti. Ancak, döviz kurundaki oynaklık nedeniyle 500 doların 10.800 liraya kadar çıktığı ve güncel kurlarla 11.600 liraya yükseldiği belirtiliyor. Komisyon toplantıları boyunca döviz kurlarındaki dalgalanmanın devam etmesi halinde farklı asgari ücret rakamlarının masaya getirilmesi bekleniyor.