Hükümet yetkililerinden ve işçi ile işveren sendikası yetkililerinden oluşacak asgari ücreti tespit komisyonu kararını açıklayacak ve böylece 2023 senesi içerisinde asgari ücreti ne kadar olacağına karar verilecek.

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği asgari ücret toplantısını ne zaman gerçekleştirileceği merak edilmeye başlandı. Arama motorları üzerinde asgari ücret toplantısının saat kaçta yapılacağı soruluyor. Asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret ne kadar olacak? Tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlasını haberimizin devamında bulabilirsiniz..

Türkiye'nin gündeminde bulunan asgari ücret toplantısının birincisi yapıldı. Şimdi ise asgari ücret toplantısının ikincisini ne zaman yapılacağı merak edilmeye başlandı. Vatandaşların merakla ve heyecanla bekledikleri asgari ücret görüşmeleri ile ilgili merak edilenler gündemdeki yerini koruyor. Vatandaşlar ise asgari ücret ikinci toplantısının ne zaman ve saat kaçta yapılacağını merak ediyor. Asgari ücret ikinci toplantısını ne zaman ve saat kaçta yapılacağını bu haberimizde bulabilirsiniz

Asgari Ücret Toplantısının İkincisi Ne Zaman Yapılacak?

Asgari ücret toplantısının ilki 7 Aralık'ta yapılmıştı. İkincisi ise 14 Aralık 2022'de saat 14.00'te gerçekleştirilecek. Mevcut asgari ücrete baktığımızda 2022 senesinin başında 4253 TL'ye çıkarılan asgari ücrete, enflasyon farkının meydana gelmesi sebebiyle temmuz ayı içerisinde ara zam gerçekleştirilmişti. Temmuz ayı içerisinde aranan karar ile asgari ücret net bir şekilde 5.500 TL olacak şekilde uygulanmaya başlandı.