Kamudanhaber-Özel Haber
Mehtap Şimşek


Milyonlarca asgari ücretli çalışanın maaşlarına 2023 yılında yüzde 56 oranında zam yapılmıştı. 

Fakat yeni yılın gelişiyle birlikte maaş zamlarına paralel olarak piyasalardaki artışlarda asgari ücretlilerin belini büküyor. Hal böyleyken son günlerde en çok araştırılan ve merakla beklenen konuların başında asgari ücrete ek zam yapılacak mı sorusu geliyor. 

Asgari ücretle ilgili tartışmalar devam ederken ek zam yapılması hususunda beklentiler artmış durumda. Konuyla ilgili açıklamalar Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’dan geldi..

Geçtiğimiz 2022 yılında enflasyon oranlarında ani ve yüksek artış yaşanmasıyla birlikte asgari ücrete ek zam yapılması kararlaştırılmıştı. Aynı şekilde 2023 yılı içinde bir ek zam yapılması gündeme  geldi. Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaşın yoğun taleplerine cevap ve çözüm arayan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Gazetecilerin asgari ücrete ek zam gelecek mi ?sorusu üzerine Başkan Atalay, “Şu anda öyle bir talebimiz yok.” ifadelerini kullandı. 

Önceliğin kamu sözleşmesi konusunda olduğunu vurgulayan Ergün Atalay daha sonra ortama göre karar verileceğini belirtti. 

Ayrıca asgari ücret komisyonu toplantısına katılmadıklarını söyledi.