6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık büyük iki depremde binlerce vatandaşımız vefat etti, binlercesi de evinden oldu. Kahranmaraş merkezli depremde yıkıma uğrayan illerden birisi de Adıyaman ve ilçeleri oldu.

Erkan Sarsıcı, Adıyaman Besni'de; Adıyaman Üniversitesi Besni Ali Erdemoğlu Meslek Yüksekokulu Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi unvanı ile görev yapıyordu.

Sömestr tatili için Adıyaman Besni'den bursa'ya ailesinin yanına giden Erkan Sarsıcı depremden kıl payı kurtuldu. Erkan Sarsıcı Besni ilçesinde 11 yıldır yaşıyordu. Besni'deki meslek yüksekokulunda görev yapan Sarsıcı, sömestir tatilinde girdiği bir ders için tek ders sınavını uygulaması gerekiyordu. Üniversitedeki bir öğretim üyesi arkadaşı bu uzun yolu bir sınav için gelmemesi için arkadaşına yardımcı olmayı teklif etti. Sarsıcı da bu yardımı kabul ederek Bursa'dan Besni'ye gitmedi. Tek ders sınavı depremden 3 gün önceydi. Erkan sarsıcı eğer gitseydi depremde enkaz altında kalabilirdi. Erkan Sarsıcı'nın dairesinin bulunduğu 5. katlı apartman enkaza döndü ve birçok vatandaş hayatını enkaz altında kaybetti. Erkan Sarsıcı birçok mesai arkadaşını depremde kaybettiğini söyledi. Erkan Sarsıcı şu anda Antalya Serik'te depremzedelerin kaldığı yerde ikamet ettiriliyor.

Erkan Sarsıcı yaşadıklarını şöyle aktarıyor:“11 yıldır Besni ilçesinde yaşıyorum. Görev yerim de orası. Deprem anında sömestir tatilindeydik. Bir hafta öncesinde Bursa’ya gitmiştim. Ailemle tatilimi geçiriyordum. Depremden 3 gün önce tek ders sınavım vardı. Sınav yapmam gerekiyordu. Bir arkadaşım bana ‘Sen uzak yerdesin buraya gelmene gerek yok, soruları gönder ben yapayım’ dedi. Soruları hazırlayıp, kendisine gönderdim. Sınavı o halletti. Ben gitmiş olsaydım bir daha geri dönemeyecektim. Soruları arkadaşıma gönderip tatili uzattım. Deprem anında benim oturduğum bina 5 katlıydı ve tamamen yerle bir oldu. Üst katımda sporcular yaşıyordu. O binada yaşamını yitiren tanıdıklarımız oldu. Onların cenaze haberlerini duyduk. O gün orada olsaydım, enkazın altında ben de kalabilirdim. Verilmiş sadakamız varmış. Besni’de birçok bina yıkıldı. Hava şartlarının soğuk olması da etkili oldu. Ben o gün orada olsaydım benim de kötü haberim gelebilirdi. Durumumuz iyi, devletimizin imkanlarından yararlanıyoruz Antalya’da. Bizi çok iyi misafir ediyorlar. Yollarda, köprülerde çökmeler meydana gelmiş. Yolculuklar iptal edildiği için Adıyaman’da mahsur kaldık. Acil durum ekipleri ve yardıma gidecek çalışma gruplarına müsaade ediliyordu. Gitmeye çalıştık ama Besni’ye ulaşamadık. Biz de geri dönerek Antalya’ya geldik. Şimdi buradayız. Devletimiz bize sahip çıktı. Burada yaşamaya başladık”  dedi.