Galatasaray'ın efsanevi futbolcusu Arda Turan, futbolculuk kariyerini sonlandırmasının ardından teknik direktörlük yapmaya karar verdiğini açıklamıştı. Antalya'daki UEFA A ve B Lisans Antrenörlük kursuna katılarak kendisini geliştiren Arda Turan, teknik direktörlük kariyeri için hazırlıklarını sürdürdüğü biliniyordu.

Arda Turan, teknik direktörlük kariyerine hangi kulüpte başlayacağı konusunda birçok spekülasyona neden olmuştu. Ancak son zamanlarda, Barış Yurduseven'in bir paylaşımı büyük ilgi gördü. Yurduseven, Arda Turan'ın Ümit Milli Takım sorumluluğuna getirileceğini açıkladı ve TFF'nin konuyla ilgili resmi açıklama yapacağını belirtti.

DHA'nın haberine göre, Arda Turan'ın teknik direktörlük kariyerine, eski milli futbolcu Tolunay Kafkas'ın yerine Ümit Milli Takımda başlayacak, teknik kadrosunda ise Hakan Balta, Uğur İnceman, Barış Özbek, Hakan Ünsal, Bayram Bektaş ve İbrahim Toraman gibi tecrübeli isimlerin yer alacağı belirtildi. Bu hamle, Arda Turan'ın teknik direktörlük kariyerindeki ilk büyük adımı olarak görülüyor.