Trafik kazalarında değer kaybını yeniden düzenleyen 7327 sayılı Kanun, 19 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanunda yer alan ilgili düzenleme şu şekildedir:

MADDE 18 - 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 90 ıncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Kanun" ibareleri "Kanunda" şeklinde değiştirilmiş, fıkraya birinci cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
"Bu tazminatlardan;
a) Değer kaybı tazminatı, aracın; piyasa değeri, kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkate alınarak,
b) Destekten yoksun kalma tazminatı, ulusal doğum ve ölüm istatistikleri kullanılarak hazırlanan hayat tablosu ve zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarında yüzde 2'yi geçmemek üzere belirlenen iskonto oranı esas alınarak hayat anüiteleri ile genel kabul görmüş aktüerya kurallarına uygun olarak,
c) Sürekli sakatlık tazminatı, ulusal doğum ve ölüm istatistikleri kullanılarak hazırlanan hayat tablosu, zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarında yüzde 2'yi geçmemek üzere belirlenen iskonto oranı ve sürekli sakatlık oranı esas alınarak hayat anüiteleri ile genel kabul görmüş aktüerya kurallarına uygun olarak,
hesaplanır."
"Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından belirlenir."

YENİ DÜZENLEME YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Değer kaydı tazminatı ile destekten yoksun kalma tazminatı ve sürekli sakatlık tazminatına dair düzenlemenin detaylar Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından belirlenecektir.

Yeni düzenlemeye göre, Trafik kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları ve yine kazada sakat kalan vatandaş; direk sigorta şirketine başvuracak, sigorta şirketi kamunun belirlediği standart tazminat yöntemine göre hesaplamayı yapıp, tazminatı hemen ödeyecek.

Önceki uygulamada vatandaşlar aracılara vekalet vermekte, davalar açılmakta 3 yıl sonra sonuçlanan davalarda, aracılar çıkan tazmiatın yüzde 30'unu alıp kalannını vatandaşa ödemekteydi.

Yeni düzenlemeye göre, Değer kaybı tazminatında aracın piyasa değeri, kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkat alınacak. Trafikten çekilecek, hurdaya çıkmış araçlar sigortadan değer kaybı tazminatı alamayacak. Kanun metninde yer alan kullanılmışlık düzeyine dair ifade, bir kesimce mağduriyet oluşturacağı başka bir kesimce ise sorunalrı çözeceği yönünden ele alınmaktadır.

Değer kaybı tazminatında yaşanan sorunlardan dolayı, 350 bin dosya mahkemelere intikal etmiş durumdadır.