Mersin'in Erdemli ilçesi Çiriş Mahallesi’nde özel aracına taş attığını öne sürdüğü amcasının oğlunun evinin önüne giderek bıçakla terör estirip, ölüm tehditlerinde bulunan öğretmen Fatma Şahin’in yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

Olay geçtiğimiz yıl Erdemli ilçesine bağlı Çiriş Mahallesi'nde meydana geldi. İlçedeki bir ilkokulda öğretmenlik yapan Fatma Şahin'in, park halinde bulunan özel aracına kimliği belirsiz kişi tarafından taş atılarak zarar verildi.

EVİ BIÇAKLA BASTI

Öğretmen Fatma Şahin ise bunun üzerine aracına taş atılmasından sorumlu tuttuğu amcasının oğlu Niyazi Şahin'in evini bastı. Elinde bıçakla evin önüne giderek terör estiren öğretmen Fatma Şahin, “Arabaya taş atmayacaktınız, size 10 gün süre veriyorum” şeklinde bağırdı.

Elindeki bıçağı sallayan Şahin, o sırada evde bulunan genç kızın, “Bizim attığımızı nereden gördün, biz atmadık. 10 gün sonra kimi öldüreceğine mi karar vereceksin?” diye sordu. Öğretmen Fatma Şahin, ise “Sen, ben annen baban da biliyor ki sen bu arabaya taş attın. 10 gün süreniz var” diyerek ölüm tehditleri savurduktan sonra olay yerinden ayrıldı.

SUÇLU BULUNDU

Genç öğretmenin cep telefonu ile çekilen bıçaklı tehditti ile ilgili ev sahibi Niyazi Şahin, savcılığa şikayette bulundu. Erdemli 5'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce dava açıldı. Bıçaklı tehdit ile ilgili mahkemeye sunulan cep telefonu görüntülerini delil kabul eden mahkeme Şahin’i suçlu buldu.

Yapılan yargılama sonunda sanık öğretmen ‘tehdit ve konut dokunulmazlığı’ suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Öğretmen Fatma Şahin'in, verilen karara itiraz ettiği öğrenildi.