Son zamanlarda bir çok etken nedeniyle benzin ve motorin fiyatlarında daha önce görülmemiş fiyatlar piyasada kendine yer buluyor. Brent petrol fiyatlarının tekrardan 100 doların altına sarkmasıyla birlikte benzin ve motorin fiyatlarında da indirim yolu görünmüştü. Sektör kaynaklarından edilinilen bilgiye göre motorinin litre fiyatına Çarşamba gece yarısından geçerli olmak ve pompaya yansıyacak şekilde 1 .05 TL indirim gelmesi bekleniyor.

Dünya ekonomileri Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından büyük bir şok yaşadı. Petrol ve doğalgaz fiyatları da saldırı sonrasında adeta uçuşa geçti. Enerji ürünlerinin fiyatlarında yaşanan yükseliş ülke keonomilerinin enflasyonlarrını da tetikledi. Savaş baskısının azalması ve Rusya ile Ukrayna arasında barış müzakerelerinde ilerleme sağlanması nedeniyle uluslatarası piyasada brent petrol fiyataları geriledi.

Fiyatlardaki düşüşte, ABD'nin ticari ham petrol stoklarında beklenenden fazla artış görülmesi etkili oldu. ABD Enerji Enformasyon İdaresine göre, ülkedeki ticari ham petrol stokları geçen hafta 9 milyon 400 bin varil (yüzde 2,3) artarak yaklaşık 421 milyon 800 bin varile yükseldi. Piyasa beklentisi stokların 1 milyon 367 bin varil artacağı yönündeydi.

IEA, ayrıca küresel petrol arzının yılın ikinci çeyreğinde "yoğun bir belirsizlik altında olacağına" işaret ederek, Ukrayna'da devam eden savaş nedeniyle Rusya'ya uygulanan yaptırımlar ve bazı petrol şirketlerinin Rus petrolünü geri çevirmesiyle oluşan arz açığının da giderek büyüdüğüne işaret etti.

26 Nisan güncel Mazot fiyatları

İstanbul mazot litre fiyatı: 21,22 TL

Ankara mazot litre fiyatı: 21,33 TL

İzmir mazot litre fiyatı: 21,33 TL