Otomobil fiyatlarındaki zam rallisinin yeniden başlıyor. Önümüzdeki hafta ortalama yüzde 3 fiyat artışı bekleniyor ve seçim sonrasında zamların artarak devam etmesi öngörülüyor.

Özellikle ithal otomobillerde kur değişimlerinden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen otomotiv sektörü, son dönemde euro ve dolar kurlarında yaşanan artış nedeniyle fiyatları artırmaya hazırlanıyor.

Küresel gelişmeler, Türkiye'deki seçimlere ilişkin belirsizlik ve hükümetin enflasyona karşı aldığı tedbirlerle birlikte son bir ayda Euro'nun değeri %4,05, doların değeri ise %1,96 arttı.

Birçok marka temsilcisi, Mayıs ayında kurdaki artışı fiyatlarına yansıtacaklarını açıkladı.

Nissan, Renault, Dacia, Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen bayilikleri bulunan Gülan Otomotiv'in Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, markaların fiyatlarına yüzde 2-3 oranında zam yapacağını söyledi. Cardata'ya göre zam sonrası sıfır otomobil fiyatları ortalama yüzde 70 arttı.

"İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞLARI 8 MİLYONA KADAR ÇIKAR"

Otomotiv sektöründe, tüketicinin krediye erişimindeki zorlukların artması nedeniyle ikinci el araç satışlarının hareketliliği olumsuz etkilendi. Otomotiv piyasasındaki yüksek talep ve yetersiz arz, bazı bayilerin fırsatçılık yapmasına neden oldu. Takas şartlı satış uygulayan bayilerin, tüketicinin ikinci el aracını değerinin altında alarak kar elde etmeye çalıştığı öne sürüldü. Kredi imkanlarının esnetilmesi ve genişletilmesi durumunda, ikinci el araç satışlarının 8 milyona kadar çıkabileceği belirtildi.

Ev kredisiyle ilgili çarpıcı detay! 2 milyon liranın aylık taksidi hesaplandı Ev kredisiyle ilgili çarpıcı detay! 2 milyon liranın aylık taksidi hesaplandı