Resmi Gazete'de yayınlanan yeni bir kararla birlikte, muayene işlemlerinde yeni bir dönemin başladığı ve milyonlarca araç sahibinin bu karardan etkileneceği belirtildi. Yeni düzenlemeler arasında, muayene işlemlerini süresinde yapmayan kişiler için yaptırımların olacağı ve 12 Mart 2023 tarihinden itibaren muayene işlemlerini yaptırmayan kişilere aylık olarak %0.75 hesaplama tarifesi uygulanacağı ifade edildi. Ayrıca, yeni düzenleme kapsamında Yİ-ÜFE aylık değişim oranlarına göre hesaplanacak kesintilerin yapılacağı belirtildi.

YÜZDE 5 YERİNE YÜZDE 0.75 OLACAK 

Öğretmenlerin artırımlı ek ders ücreti İle İlgili önemli karar Öğretmenlerin artırımlı ek ders ücreti İle İlgili önemli karar

Yeni düzenlemeye göre, muayene işlemini süresinde yaptırmayan kişilere yönelik yaptırımlar bulunacak ve 12 Mart 2023'ten sonra muayene işlemlerini yaptırmayanlar aylık %0.75 oranında bir hesaplama tarifesi ile cezalandırılacaklar. Bu, normal şartlarda her ay için %5 fazla ödeme talep edilmesinin yerine geçecek bir uygulamadır. Ancak 30 Eylül 2023 tarihine kadar muayene işlemlerini yapanlar bu yaptırımdan muaf olacaklar.

YÜ - FE'YE GÖRE HESAPLANACAK 
 

Yapılan yeni düzenleme ile muayene işlemini süresinde yapmayan araç sahiplerine uygulanacak ceza miktarı aylık %0.75'e düşürülmüş ve muayene işlemleri için son tarih 30 Eylül 2023 olarak belirlenmiştir. Bu tarihten sonra muayene işlemini yapmayan araç sahiplerine aylık olarak hesaplanması gereken ceza miktarı, Yİ-ÜFE aylık değişim oranlarına göre belirlenecektir.