Omicron varyantı sebebiyle vaka sayılarında yaşanan artış okulların yeniden kapanmasını gündeme getirdi. Dünya çapında Omicron varyantının etkilerinden dolayı vaka sayılarının önüne geçmek için tedbirler sıklaştırıldı. Türkiye’de de Omicron varyantına yönelik tedbirler alınacak mı? 24 Ocak 2022 itibari ile başlayacak ara tatil (sömestr) uzayacak mı?

Vaka sayılarındaki artış velilerde Online eğitim talebini artırdı. Omicron varyantının bulaş riskinin fazla olması sebebiyle veliler ve öğrenciler tedirgin!
Vaka sayılarının tırmanışa geçmesi kapanma gelecek mi, online eğitime mi geçilecek,ara tatil uzayacak mı sorularını beraberinde  getirdi.

Sömestr Tatili Ne Zaman Başlıyor?
15 gün sürecek Sömestr yani yarıyıl tatili 24 Ocak 2022 tarihinde başlayacak ve 4 Şubat 2022 Cuma gününde sona erecek. Öğrenciler bir sorun olmadığı takdirde 7 Şubat 2022 Pazartesi günü okullarında yüz yüze eğitime devam edecek.

Artan vakalar sebebiyle gözle Milli eğitim bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’na çevrildi.

Okullar Kapanacak Mı? 7 Şubat 2022 Okullar Açılacak Mı?

Omicron varyantının yayılması ve vaka sayılarında yaşanan artış ile beraber okulların yarıyıl tatili sonrasında kapanması gündeme gelebilir ve 7 Şubat 2022 Pazartesi gününden itibaren online eğitime geçilebilir. Ancak yapılan son toplantıda Fahrettin Koca: ''Eğitim kurumlarımızda alınması gereken tedbirleri içeren çalışma rehberine tam riayet edilerek hareket edilmelidir. Okullarımızda maske kullanımı, hijyen kurallarına uyum ve ortam havalandırma kurallarına tam uyum gerekmektedir. Okullarımızda Yüz Yüze Eğitim devam edecektir. Ülkemizdeki tüm müesseseler kapanmadan okullarımız kapanmayacaktır. Tedbirlere uyarak eğitime devam edilecektir.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gelişmeler oldukça siz okuyucularımızı kamudanhaber.net sitemizden bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Ezgi YILMAZ