2021’de kendi kendine tamir et programını açıklayan ve ilk olarak iPhone cihazlarla bu projesini gerçekleştirmeye çalışan Apple, şimdi de aynı uygulamayı MacBook için getiriyor. Teknoloji devi MacBook kullanıcılarına, kendi cihazlarını tamir edebilmeleri için bir tamir kiti de sunuyor.

Onarım hizmeti, bu yıl içinde Avrupa’ya ve dünyanın diğer bölgelerine açılmadan önce 23 Ağustos’ta Amerika Birleşik Devletleri’nde başladı.

Program, müşterilerin onarım parçalarını ve kılavuzları doğrudan Apple’dan satın almalarına ve kendi 2020 M1 MacBook Air ve Pro’larının yanı sıra M1 veya M1 Max çipleriyle donatılmış 2021 MacBook Pro’larında kendi servis işlemlerini gerçekleştirmelerine olanak tanıyacak.

Apple; ekran, pilli üst kasa, izleme dörtgeni ve farklı modeller için bir düzineden fazla farklı onarım parçasının mevcut olduğunu belirtti. Ayrıca kullanıcılarının tek seferde bir hafta için 49 dolar karşılığında bir tamir takımı da kiralayabileceğini söylüyor.

Apple’ın kendi kendine tamir kitlerini sunması, şirketin sorunlu kelebek klavyeleri yüzünden 50 milyon ABD dolarlık davadan sonra gelmesi dikkat çekse de tamir kiti son yıllarda pek çok teknoloji şirketinin odağında olan bir proje. Samsung da geçtiğimiz nisan ayında kendi cihazını kendin tamir et dönemini başlattığını açıklamıştı.