Binlerce kişinin beklediği sınavın detaylarında sona gelindi. Sınav ne zaman yapılacak ? Online sınav seçeneği olacak mı ? Haberimizin detayında…

Oldukça fazla sayıda öğrencinin kayıt olduğu açık öğretim sistemi MEB tarafından düzenlemeleri yapılarak birçok kişiye eğitim alma fırsatı sunuyor. Ülkemizde açık öğretim sisteminde her yıl 3 kez sınavlar gerçekleşiyor. Bu sınavlar ise açık MEB tarafından belirlenen tarihlerde gerçekleşecek. 22 Ağustos 2022 tarihinde başlayan ilk başvuru ve kayıt yenileme tarihleri 7 Ekim 2022 günü mesai bitiminde sona erecek. Kayıt yenileme yapmayan öğrenciler sınavlara katılamayacak.

Asıl merak edilen soru ise AÖL sınavlarının ne zaman yapılacağı. Öğrenciler sınavlara hazırlanmak için ne kadar süreleri olduğunu merak ediyor. Açık öğretim sınavları ise Aralık ayında gerçekleşecek. Henüz tam tarihi belli olmayan sınavlar için net tarih MEB tarafından açıklanacak. 

AÖL sınavlarının nasıl gerçekleşeceği konusu ise bir diğer merak konusu. Çünkü tüm dünyanın ve ülkemizin eğitim sistemlerinin etkilendiği pandemiden dolayı açık öğretim sınavları online olarak gerçekleşmişti. Öğrenciler için büyük kolaylık sağlayan online sınav sistemi MEB için de kolay uygulanan bir sistem oldu. 2022-2023 yılı AÖL 1.dönem sınavları online olarak yapılacak.