Ülkemizde meydana gelen art arda ve büyük ölçekli depremler nedeniyle bir çok uygulamada aksaklıklar meydana geldi. Bu aksaklıkları telafi etmek için, üniversiteler uzaktan eğitime geçirildi. Depremin etkilediği 11 ilde bir çok okul kullanılamaz hale geldi. Hal böyle olunca, normalde yüz yüze yapılan AÖF sınavlarının online mi yoksa yüz yüze mi yapılacağı merak konusu oldu.

AÖF Sınavları Nasıl Yapılır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, uzaktan eğitim yapan bir fakültedir. Bu nedenle öğrenciler, derslerini internet aracılığıyla takip etmektedirler. Ancak sınavlar için durum biraz farklıdır. AÖF sınavları normal şartlarda, belirli tarihlerde belli merkezlerde ve yüz yüzeyapılmaktadır. Bu merkezler, genellikle liseler, üniversiteler veya benzeri kurumlardır.

AÖF sınavları, her dönem için ayrı ayrı belirlenen takvimlere göre yapılır. Sınavlar genellikle hafta sonları yapılır ve öğrencilerin dikkat etmesi gereken birkaç önemli nokta vardır. Örneğin sınav saatinden en az yarım saat önce sınav merkezinde hazır bulunmak, yanlarında sınav giriş belgesi ve kimlik kartı gibi belgeleri bulundurmak gibi.

AÖF Sınavları Online Olacak mı?

Günümüzde hemen herkesin hayatında büyük bir yer tutan internet teknolojisi, birçok işi daha kolay hale getirmektedir. Bu nedenle AÖF'inde sınavlar pandemi döneminde olduğu gibi online yapılabilir.

AÖF sınavlarının online yapılacağıyla ilgili bir açıklama olmaması nedeniyle, mevcut sistemde yapılmaya devam ediyor. Yani öğrenciler, belirtilen tarih ve yerlerde sınav merkezlerinde fiziki olarak hazır bulunmalıdır. Elbette deprem, bazı değişiklikleri beraberinde getirebilir. Ancak bugün için AÖF sınavlarının online olarak yapılması planlanmamıştır. Sınavların yapılmasına kısa bir süre kala üniversite yönetiminden sınavları online mi yoksa yüz yüze mi olacağı konusunda açıklama gelmesi de beklentiler arasında.