Son zamanlarda Türkiye'de meydana gelen büyük ölçekli depremler, birçok uygulamada aksaklıklara neden oldu. Bu aksaklıkların giderilmesi için üniversiteler uzaktan eğitime geçmek zorunda kalındı. Depremin etkilediği 11 ilde birçok okul kullanılamaz hale geldiği için, normalde yüz yüze yapılan AÖF sınavlarının online mı yoksa yüz yüze mi yapılacağı merak konusu haline geldi.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi uzaktan eğitim yapan bir fakülte olduğu için öğrenciler, derslerini hali hazırda internet aracılığıyla takip ediyorlar. Ancak sınavlar için durum biraz farklı. Normal şartlarda AÖF sınavları, belirli tarihlerde belli merkezlerde ve yüz yüze yapılıyor. Bu merkezler, genellikle liseler, üniversiteler veya benzeri kurumlardan seçiliyor.

AÖF sınavları, her dönem için ayrı ayrı belirlenen takvimlere göre yapılıyor. Sınavlar genellikle hafta sonları yapılır ve öğrencilerin dikkat etmesi gereken birkaç önemli nokta bulunuyor. Örneğin sınav saatinden en az yarım saat önce sınav merkezinde hazır bulunmak, yanlarında sınav giriş belgesi ve kimlik kartı gibi belgeleri bulundurmak gibi...

AÖF SINAVLARI ONLİNE MI?

Günümüzde hemen herkesin hayatında büyük bir yer tutan internet teknolojisi, birçok işi daha kolay hale getiriyor. Bu nedenle AÖF sınavları, pandemi döneminde olduğu gibi online olarak da yapılabilir. Ancak şu an için AÖF sınavlarının online yapılacağına dair bir açıklama bulunmamaktadır ve mevcut sistemde yapılması planlanmaktadır. Öğrenciler, belirtilen tarih ve yerlerde sınav merkezlerinde fiziki olarak hazır bulunmalıdır. Elbette deprem gibi olaylar, bazı değişiklikleri beraberinde getirebilir. Ancak AÖF sınavlarının online olarak yapılması konusunda üniversite yönetiminden gelecek açıklamalar beklenmektedir.