Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Operasyon! 3 Kişi Göz Altına Alındı Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Operasyon! 3 Kişi Göz Altına Alındı

Ankara Valiliği, önümüzdeki günlerde kentin merkez ilçeleri ile güney ve doğusunda beklenen sağanak yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu.

Ankara Valiliği'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün analiz ve tahmin merkezinden alınan son verilere dayanarak, 11 Haziran 2023 Pazar günü ilin merkez ilçeleri ile güney ve doğusunda lokal olarak kuvvetli sağanak (21-50 kg/m2) ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Bu durumun sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara neden olabileceği vurgulandı.

Ankara Valiliği, vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıda bulundu. Sel ve su baskınlarının önüne geçmek, can ve mal kaybını en aza indirmek için tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. Vatandaşlardan, yağışların etkili olacağı bölgelerde dikkatli olmaları, sel sularından uzak durmaları, su birikintilerine yaklaşmamaları ve tehlike arz eden alanlardan uzak durmaları istendi.