Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı, yaklaşık 3 hafta önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katılımıyla açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, projenin Mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz olacağını belirtmişti. Ancak ücretsiz seferlerin sona ermesine günler kala, Ankara-Sivas YHT seferinin bilet fiyatı açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 1 Haziran 2023 tarihi itibariyle Ankara-Sivas YHT bilet fiyatı 240 lira olarak belirlendi.

zcV8TbXPBkGWnYdmY4VizQ

Erdoğan: Parlamenter sisteme geri dönüş tartışmaları kapandı Erdoğan: Parlamenter sisteme geri dönüş tartışmaları kapandı

Öte yandan, Sivas ile Ankara arasında otobüs seyahati yapanların ödeyeceği fiyatın 400 lira olduğu görüldü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ve 20 günde gerçekleştirilen 120 seferde 70 bin yolcunun seyahat ettiğini açıkladı. Karaismailoğlu, 27 Nisan ile 16 Mayıs arasında 70 bin yolcuyu taşıdıklarını ve 27 Nisan ile 31 Mayıs arasında ise 120 bine yakın yolcunun seyahat etmeyi beklediklerini ifade etti.