Ankara Etlik Şehir Hastanesi açılıyor. Türkiye’nin alan olarak en büyük hastanesi olan Etlik Şehir Hastanesi, 1 milyon metrekare alan üzerine kurulu, 3 bin 724 yatak kapasitesi, 938 polikliniğe sahip olacak. Hastane konumu ve hizmet kapasitesi ile sadece başkente değil, çevre illere de hizmet verecek.

Etlik Şehir Hastanesi açılış tarihi

Ankara’nın ikinci şehir hastanesi Etlik Şehir Hastanesinin 28 Eylül Çarşamba günü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek olan Ankara Etlik Şehir Hastanesinde ilk doğumun bu gece gerçekleştiğini açıkladı.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Resmi açılışı saat 14.00'te yapılacak olan Ankara Etlik Şehir Hastanesinde ilk doğum bu gece 23.46'da gerçekleşti. 'Enes Umut' adı verilen erkek bebeği dünyaya getiren Elif Hanım'a ve aileye gözünüz aydın diyoruz. Bu doğum için biz de çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi nerede, hangi ilçede, adres ne?

Ankara Etlik Hastane. Ankara ilinin Keçiören ilçesindeki Etlik semti yakınlarında, 1.071.885 m2 arazi üzerinde yer almakta.


Ankara Etlik İhtisas Hastanesinin yakınından 261, 278, 279-2, 286, 288, 414 geçiyor.

Kızılay Güvenpark'tan Ankara Şehir Hastanesi'ne giden dolmuşlara da bilebilirsiniz. Ulus istikametinden Bilkent'e giden dolmuş hattına binip rahatlıkla Ankara Şehir Hastanesi'ne gidilebilirsiniz. Dolmuşun kalktığı yer ise ULUS-Denizciler dolmuş durağıdır.

Etlik Şehir Hastanesine hangi hastaneler taşınacak?

1-Dışkapı Yıldırım Beyazıt EAH

2-Dr. Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı EAH

3-Etlik Zübeyde Hanım Kadın Doğum EAH

4-Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji EAH

5-Ulus Devlet Hastanesi Pursaklar Devlet Hastanesine taşınması öngörülmektedir.

6-Ulucanlar Göz EAH